Bakken met: scones uit de Broodbijbel
Onweerstaanbaar lekker!

In 'Bakken met...' delen we de lekkerste recepten om te bakken van onze favoriete koks, patissiers, kookboekauteurs en andere lekkerbekken delen. Zowel zoet als hartig, niet te moeilijk en altijd gruwelijk lekker. Deze week het recept voor scones uit de Broodbijbel, de bijbel met recepten voor zo'n beetje elk brood en dus ook scones.
'Scones worden bij de Afternoon Tea, of High Tea zoals wij deze kennen, geserveerd. Britser dan dit wordt het niet. Traditioneel worden de scones geserveerd met clotted cream, maar dat vind je niet snel in de supermarkt. Gelukkig komen we met mascarpone en crème fraîche een heel eind.'
tarwebloem
melk
bakpoeder
zachte roomboter
fijne kristalsuiker
vanillesuiker
ei (1 ei weegt gemiddeld 65 gram)
mascarpone
slagroom of crème fraîche
jam, naar keuze
strooibloem
ei, los geklutst
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Kneed alle ingrediënten losjes door elkaar tot een deeg. Behandel het deeg niet te intensief.
- Bestrooi het aanrecht met bloem en leg het deeg erop. Rol het uit tot een plak van 2,5 centimeter dik. Draai het deeg tijdens het rollen regelmatig zodat het niet te veel kan krimpen. Laat 10 minuten rusten.
- Steek met een ronde steker met een doorsnede van 7 centimeter plakjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt het deeg twee keer uitrollen op 2,5 centimeter en nogmaals uitsteken. Laat nogmaals 10 minuten rusten.
- Bestrijk de bovenkant van de deegplakjes met losgeklopt ei. De zijkanten hoef je niet te bestrijken.
- Zet de bakplaat in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 220 graden. Bak de scones in 15 minuten.
- Laat de scones afkoelen. Meng voor de vulling de mascarpone en slagroom of crème fraîche door elkaar. Roer niet te hard, want dan wordt de room te dun. Snijd de scones doormidden en vul ze met de room en de jam. Of laat de scones heel en schep wat room en jam ernaast. Breek een stukje scone af en doe er naar wens room en jam op.
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!