Bakken met: scones uit de Broodbijbel

Onweerstaanbaar lekker!

scones
SIMONE VAN DEN BERG

In 'Bakken met...' delen we de lekkerste recepten om te bakken van onze favoriete koks, patissiers, kookboekauteurs en andere lekkerbekken delen. Zowel zoet als hartig, niet te moeilijk en altijd gruwelijk lekker. Deze week het recept voor scones uit de Broodbijbel, de bijbel met recepten voor zo'n beetje elk brood en dus ook scones. 

'Scones worden bij de Afternoon Tea, of High Tea zoals wij deze kennen, geserveerd. Britser dan dit wordt het niet. Traditioneel worden de scones geserveerd met clotted cream, maar dat vind je niet snel in de supermarkt. Gelukkig komen we met mascarpone en crème fraîche een heel eind.'

Shop de Broodbijbel hier. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 7
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
250 g

tarwebloem

100 g

melk

15 g

bakpoeder

40 g

zachte roomboter

40 g

fijne kristalsuiker 

3 g

vanillesuiker

50 g

ei (1 ei weegt gemiddeld 65 gram)

Voor de vulling
150 g

mascarpone

150 g

slagroom of crème fraîche

50 g

jam, naar keuze

Verder nodig

strooibloem

1

ei, los geklutst

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 240 graden. 
  2. Kneed alle ingrediënten losjes door elkaar tot een deeg. Behandel het deeg niet te intensief. 
  3. Bestrooi het aanrecht met bloem en leg het deeg erop. Rol het uit tot een plak van 2,5 centimeter dik. Draai het deeg tijdens het rollen regelmatig zodat het niet te veel kan krimpen. Laat 10 minuten rusten. 
  4. Steek met een ronde steker met een doorsnede van 7 centimeter plakjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt het deeg twee keer uitrollen op 2,5 centimeter en nogmaals uitsteken. Laat nogmaals 10 minuten rusten. 
  5. Bestrijk de bovenkant van de deegplakjes met losgeklopt ei. De zijkanten hoef je niet te bestrijken. 
  6. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 220 graden. Bak de scones in 15 minuten. 
  7. Laat de scones afkoelen. Meng voor de vulling de mascarpone en slagroom of crème fraîche door elkaar. Roer niet te hard, want dan wordt de room te dun. Snijd de scones doormidden en vul ze met de room en de jam. Of laat de scones heel en schep wat room en jam ernaast. Breek een stukje scone af en doe er naar wens room en jam op. 

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder