Bakken met WALDO: brownies met koffie, pecannoten en gecondenseerde melk

Hét recept van onze favoriete patissier

brownies met koffie, pecannoten en gecondenseerde melk
Kubilay Altintas

In 'Bakken met...' delen we de lekkerste recepten om te bakken van onze favoriete koks, patissiers, kookboekauteurs en andere lekkerbekken delen. Zowel zoet als hartig, niet te moeilijk en altijd gruwelijk lekker. Deze week een recept voor brownies met koffie, pecannoten en gecondenseerde melk van WALDO

Geen zin om zelf te bakken? WALDO verkoopt zijn brownies, taartjes en meer heerlijkheden in zijn twee winkels in Amsterdam, op de markt van Haarlem en die van Amstelveen. Tip van ons, speciaal voor jou. Want geloof ons: dit wil je niet missen! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 - 12 porties
Ingrediënten
Voor het beslag
1

blik gecondenseerde melk

75 g

ongezouten roomboter

250 g

chocolade in stukjes (50% cacao)

75 mL

koffie

250 g

ei (ongeveer 4 eieren)

250 g

basterdsuiker

150 g

bloem

5 g

gemalen koffie

Voor het garnituur
100 g

pure chocolade, grof gehakt

100 g

pecannoten, grof gehakt

Bereidingswijze
Voor de gecondenseerde melk
  1. Doe het blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water. Zorg dat het blikje ruim onder water staat, het mag niet ‘droog’ komen te staan. Breng het water aan de kook en laat 2,5-3 uur koken. 
  2. Check regelmatig of het blikje nog onder water staat en vul eventueel aan met extra water. Laat het blikje gecondenseerde melk volledig afkoelen.
Voor het beslag
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de boter, 50 gram van de gecondenseerde melk, chocolade en de koffie in een grote kom. Smelt de ingrediënten au bain-marie of in de magnetron. 
  3. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig totdat het een beetje van kleur begint te veranderen.
  4. Meng het chocolademengsel met het ei-suikermengsel. Zeef de bloem en schep samen met de gemalen koffie voorzichtig door het beslag. Meng vervolgens het garnituur door het beslag. 
  5. Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede vorm. Bak de brownie 16 tot 18 minuten. 
  6. Verdeel wat van de resterende gecondenseerde melk over de brownies en garneer met chocolade en pecannoten. 

Laat de brownie 1 nacht in de koeling staan en snijd er de volgende dag mooie stukken van. Zet een goede koffie, latte of espresso en met gepaste trots mag je dit succesnummer tot je eigen creatie benoemen 😊 

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder