Eters over de vloer? Maak Vietnamese springrolls!

Het is zo makkelijk en ziet eruit als een plaatje!

vietnamese rice paper rolls
Debby Lewis-HarrisonGetty Images

Krijg je eters over de vloer? Maak dan eens Vietnamese springrolls! Het kost je alleen wat tijd om alle ingrediënten voor te bereiden, maar het echte 'koken' gebeurt aan tafel. Je kunt alles wat je lekker vindt in de frisse loempia's doen, maar om je alvast op weg te helpen delen we drie van onze favoriete combinaties met vlees, vis en volledig plantaardig. Wat is jouw favoriet? 

Tip: Vietnamese springrolls zijn ook ideaal als borrelhapje. Je kunt ze ruim van tevoren klaar maken en zijn niet te zwaar. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 - 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 5 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de soja-chilidip
2 el.

zoete chilisaus

1 el.

sojasaus

2 tl.

limoensap

Voor de pindadip
2 el.

pindakaas 

1 tl.

sojasaus

1 tl.

limoensap

Springrolls met garnalen en mango

garnalen

paprika, in dunne reepjes

mango, in dunne reepjes

rode peper, in ringetjes 

korianderblaadjes

Springrolls met beef

biefstuk 

little gem sla

wortel, in dunne reepjes

komkommer, in dunne reepjes

bosui, in ringetjes

muntblaadjes

basilicumblaadjes

Vegetarische springrolls

komkommer, in dunne reepjes

mango, in dunne reepjes

wortel, in dunne reepjes

rode of witte kool, gesneden

taugé

rode peper, in ringetjes 

korianderblaadjes

Voor de basis

rijstvermicelli

rijstpapiervellen

optioneel: gehakte pinda's 

Bereidingswijze
Voorbereiden
  1. Begin met het maken van de sausjes: roer de ingrediënten door elkaar en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper, zout of een van de ingrediënten. Zet apart in mooie schaaltjes. 
  2. Snijd alle groenten en mango in dunne reepjes, de rode peper en bosui in ringetjes en haal alle blaadjes van de kruidentakjes en little gem los. Verdeel alles over mooie schaaltjes en zet apart. 
  3. Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe de pinda's in een schaaltje. Bak de garnalen in een beetje olie en eventueel wat knoflook gaar. Bak de biefstuk kort in een beetje olie. Blus eventueel af met een beetje ketjap of sojasaus en snijd in plakjes. Verdeel over mooie schaaltjes en zet apart. 
  4. Kook water en giet op tafel in een ruime schaal of diep bord. Leg de rijstvellen op een bord. 
Aan tafel!
  1. Zet alle schaaltjes met vlees, vis, groenten, kruiden, mango, rijstvermicelli, dips en rijstvellen op tafel.  
  2. Dek de tafel met grote borden of planken voor de eters. 
  3. Haal een rijstvel voorzichtig door het warme water en leg hem snel op je bord of plank. Pas op, het rijstvel is heel dun en scheurt snel! 
  4. Verdeel nu de ingrediënten van jouw favoriete combinatie, wat rijstvermicelli en eventueel gehakte pinda's over het rijstvel. Zorg dat je steeds maar een beetje gebruikt, je moet het vel nog oprollen. 
  5. Is je springroll af? Snijd hem in stukjes of doormidden en dip in je favoriete dip. Genieten maar! 

Maak extra mooie springrolls door bijvoorbeeld garnalen op een rijtje onderop te leggen of de blaadjes kruiden mooi te rangschikken. 

Meer inspiratie? Gebruik je favoriete sushirolls ter inspiratie voor smaakcombinaties! 

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder