Bakken met Hidde de Brabander: klassieke Franse Appeltaart
Mooier en lekkerder wordt het niet!

Remko Kraaijeveld
In 'Bakken met...' delen we de lekkerste recepten om te bakken van onze favoriete koks, patissiers, kookboekauteurs en andere lekkerbekken delen. Zowel zoet als hartig, niet te moeilijk en altijd gruwelijk lekker. Deze week het recept voor een klassieke appeltaart van Meester Patissier Hidde de Brabander, afkomstig uit zijn boek De Brabander Bakt.
Porties:
8
- 10
Voorbereidingstijd:
0
uur
30
minuten
Kooktijd:
0
uur
30
minuten
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
175
g
roomboter
125
g
witte basterdsuiker
1
g
zout
15
g
ei
250
g
bloem
Voor het spijs
150
g
amandelen
150
g
suiker
100
g
ei
20
g
bloem
Voor de vulling
9
Elstar appels
rietsuiker om te bestrooien
Extra nodig
keukenmachine
lage ronde taartvorm
Bereidingswijze
Voor het deeg
- Meng de boter met de basterdsuiker en het zout. Roer kort het ei erdoor en tot slot de bloem. Kneed tot een homogeen deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en koel het circa 30 minuten in de koelkast.
Voor het spijs
- Draai de amandelen met de suiker in de keukenmachine toe een fijn poeder. Voeg de eieren toe, gevolgd door de bloem en draai tot een smeuïg mengsel.
Voor de vulling
- Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne plakjes.
Voor de klassieke appeltaart
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit tot een plak van circa 3 millimeter en bekleed de vorm ermee. Spuit een laag spijs van circa 5 millimeter dikte op de bodem. Beleg de taartbodem royaal met de plakjes gesneden appels. Bestrooi ze met rietsuiker en bak de taart circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io