Bakken met Miljuschka: makkelijke rabarber cheesecake

Hét recept van cheesecakequeen Miljuschka Witzenhausen!

rabarber cheesecake van miljuschka witzenhausen
SIMONE VAN DEN BERG

Welkom bij 'Bakken met...': dé rubriek waarin we de lekkerste recepten om te bakken van onze favoriete koks, patissiers, kookboekauteurs en andere lekkerbekken delen. Zowel zoet als hartig, niet te moeilijk en altijd gruwelijk lekker. 

Vandaag trappen we af met een zomers recept voor rabarber cheesecake van cheesecakequeen Miljuschka Witzenhausen. Het recept is weliswaar no-bake, maar dat mag de pret zeker niet drukken! 

Miljuschka schittert onder andere in de mooiste kookprogramma's bij 24Kitchen en deelt daarnaast de lekkerste recepten en tips op Instagram (@Miljuschka) en haar website Miljuschka.nl

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 12 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 4 uur 15 minuten
Totale Tijd: 4 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor de bodem
200 g

koekjes

80 g

roomboter

Voor het roomkaasmengsel
400 g

roomkaas

400 mL

slagroom

50 g

kristalsuiker

3

gelatineblaadjes

Voor de rabarbercompote
750 g

rabarber

2 el.

honing

2

steranijs

40 g

gember, ongeschild in plakjes 

2

kaneelstokjes

Bereidingswijze
  1. Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe de rabarber samen met de kaneelstokjes, gember, steranijs en een snufje zout in een pan met dikke bodem, met een klein beetje water. Blijf goed roeren zodat het niet verbrand maar rustig zacht wordt. Laat 5 tot 10 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is en roer de honing erdoor. Laat de rabarbercompote helemaal afkoelen en haal de kaneelstokjes, gember en steranijs er uit.
  2. Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Druk het koekmengsel plat in de onderkant van een springvorm. 
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de roomkaas op met 200 ml slagroom en suiker. Verwarm de overige 200 ml slagroom in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer goed door zodat er geen klontjes zijn. Spatel de warme gelatineroom door het roomkaasmengsel. 
  4. Smeer een laagje afgekoelde rabarbercompote op je taartbodem. Meng het roomkaasmengsel met ongeveer 200 ml rabarbercompote giet dat er bovenop. 
  5. Laat de taart opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur. Garneer met nog wat rabarbercompote of grotere stukjes rabarber.

Volgende week in Bakken met... een recept van een van onze favoriete Meester Patissiers. Wie dat is en welk recept hij deelt zie je volgende week op ELLEEten.nl!


Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder