Bakken met Miljuschka: makkelijke rabarber cheesecake
Hét recept van cheesecakequeen Miljuschka Witzenhausen!

Welkom bij 'Bakken met...': dé rubriek waarin we de lekkerste recepten om te bakken van onze favoriete koks, patissiers, kookboekauteurs en andere lekkerbekken delen. Zowel zoet als hartig, niet te moeilijk en altijd gruwelijk lekker.
Vandaag trappen we af met een zomers recept voor rabarber cheesecake van cheesecakequeen Miljuschka Witzenhausen. Het recept is weliswaar no-bake, maar dat mag de pret zeker niet drukken!
Miljuschka schittert onder andere in de mooiste kookprogramma's bij 24Kitchen en deelt daarnaast de lekkerste recepten en tips op Instagram (@Miljuschka) en haar website Miljuschka.nl.
koekjes
roomboter
roomkaas
slagroom
kristalsuiker
gelatineblaadjes
rabarber
honing
steranijs
gember, ongeschild in plakjes
kaneelstokjes
- Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe de rabarber samen met de kaneelstokjes, gember, steranijs en een snufje zout in een pan met dikke bodem, met een klein beetje water. Blijf goed roeren zodat het niet verbrand maar rustig zacht wordt. Laat 5 tot 10 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is en roer de honing erdoor. Laat de rabarbercompote helemaal afkoelen en haal de kaneelstokjes, gember en steranijs er uit.
- Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Druk het koekmengsel plat in de onderkant van een springvorm.
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de roomkaas op met 200 ml slagroom en suiker. Verwarm de overige 200 ml slagroom in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer goed door zodat er geen klontjes zijn. Spatel de warme gelatineroom door het roomkaasmengsel.
- Smeer een laagje afgekoelde rabarbercompote op je taartbodem. Meng het roomkaasmengsel met ongeveer 200 ml rabarbercompote giet dat er bovenop.
- Laat de taart opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur. Garneer met nog wat rabarbercompote of grotere stukjes rabarber.
Volgende week in Bakken met... een recept van een van onze favoriete Meester Patissiers. Wie dat is en welk recept hij deelt zie je volgende week op ELLEEten.nl!
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!