Bananenbrood brownies met walnoten en Fleur de Sel

The best of both worlds 🍌🍫

bananenbrood brownies met walnoten en fleur de sel
Liselotte Legebeke

Ik - ELLE Eten's Liselotte - ben gek op bananenbrood, brownies en eigenlijk gewoon bakken in het algemeen. De afgelopen weken heb ik vaker bananenbrood gebakken dan goed voor me is, dus besloot ik te variëren. Het eindresultaat? Bananenbrood brownies met een krokante topping van walnoten en Fleur de Sel. Ja, dat is net zo lekker als dat het klinkt. Misschien nog wel beter! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 12 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 1 uur 0 minuten
Totale Tijd: 1 uur 15 minuten
Ingrediënten
Voor het beslag
115 g

ongezouten roomboter

115 g

bruine basterdsuiker

100 g

pure chocolade, in stukken

2

grote eieren

1 tl.

vanille extract

3

rijpe bananen

200 g

zelfrijzend bakmeel (of 200 g bloem + 1 tl bakpoeder)

50 g

cacao

1

snufje zout

cakeblik of brownievorm

Voor de topping
2 el.

bruine basterdsuiker

2 el.

bloem

2 el.

walnoten, grof gehakt

1/2 tl.

Fleur de Sel

35 g

ongezouten roomboter, in kleine blokjes

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe voor het beslag de boter samen met de suiker in een kom en klop met een mixer luchtig. Doe ondertussen de chocolade in een kom en smelt au bain-marie.
  3. Meng stuk voor stuk de eieren door het botermengsel. Voeg pas de tweede toe als de eerste volledig is opgenomen. Meng ook het vanille extract erdoor.
  4. Knijp de bananen in de schil fijn, zodat het vruchtvlees zacht wordt maar nog wel in stukken blijft. Meng kort met een spatel door het beslag. Zeef de bloem, cacaopoeder en zout boven het beslag en mix met een spatel.
  5. Vet de bakvorm in met boter en/of bedek met bakpapier. Verdeel het beslag erover en strijk glad met een paletmes of de bolle kant van een lepel.
  6. Meng voor de topping de suiker met de bloem, walnoten en het zout. Wrijf de boter met je vingertoppen door het suikermengsel tot kruimels.
  7. Verdeel de topping over het browniebeslag en bak de bananenbrood brownies in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Laat iets afkoelen, maar eet het liefst wel (lauw)warm.

Bron: liselottelegebeke.nl

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet