IJs in de vriezer? Maak een supersnelle affogato!

Het Italiaanse toetje dat in een handomdraai op tafel staat

affogato met ijs en koffie
kapongzaGetty Images

Affogato is hét Italiaanse toetje dat in luttele minuten op tafel staat. Het enige wat je nodig hebt zijn een loeihete espresso en  een bolletje ijs. Klinkt goed? 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1
Totale Tijd: 0 uur 5 minuten
Ingrediënten
1

bol ijs, bijvoorbeeld vanille of chocolade

1

espresso

optionee: slagroom, nootjes of stukjes chocolade 

Bereidingswijze
  1. Doe het ijs een kopje, glaasje of bakje. 
  2. Giet de hete espresso over het ijs. Voilà, genieten maar! 
  3. Top eventueel met slagroom, fijngehakte nootjes of stukjes chocolade. 

Varieer met verschillende ijssmaken en toppings. Wat dacht je van chocolade ijs met geroosterde walnoten of caramel ijs met macadamianoten? 

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet