Het allerlekkerste gezonde bananenbrood

Voedzaam, makkelijk én bomvol smaak: wat wil je nog meer?

Dit heerlijke bananenbrood is niet alleen ontzéttend lekker, het zit ook ramvol met belangrijke voedingsstoffen als vezels, mineralen en complexe koolhydraten. Perfect als ontbijttussendoortje of after workout snack.

Tip: laat het banenenbrood volledig afkoelen voor je het gaat eten. Bewaar maximaal vier dagen of snijd het brood in plakken, verpak per stuk en vries in.

Dit recept verscheen eerder op de website van Women's Health

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 - 10
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
5

flinke rijpe bananen

200 g

volkoren tarwemeel (of gelijke delen havermout en volkoren meel)

2

middelgrote eieren

1 tl.

kaneel

1

snufje zout

2 el.

bruine suiker of honing

1 tl.

bakpoeder

1 tl.

vanille extract

2

handjes noten (bijvoorbeeld amandelen en hazelnoten)

200 g

blauwe bessen (vers of uit de diepvries)

Bereidingswijze
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de bananen. Maal 4 van de 5 bananen in een keukenmachine fijn of prak ze met een vork tot moes.
  2. Voeg het meel, de eieren, kaneel, het zout, de honing en de baking soda toe. Meng goed.Hak de hazelnoten en amandelen grof en meng de helft samen met de blauwe bessen door het beslag.
  3. Vet een cakeblik in met een beetje zonnebloemolie of roomboter. Verdeel het beslag over het cakeblik en top met de resterende nootjes.
  4. Halveer de laatste banaan in de lengte en duw de twee helften voorzichtig in het beslag. Bak het gezonde bananenbrood in ongeveer 25-30 minuten (of langer indien nodig) gaar en goudbruin. Check of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is het brood gaar.

Grill plakken in een grillpan of in de broodrooster en serveer met een klodder (kokos)yoghurt, geroosterde nootjes, een theelepel honing en eventueel nog rood fruit.

Bananenbroodmuffins

Wil je liever bananenbroodmuffins maken? Maak dan het beslag zoals hierboven beschreven. Vet muffinvormpjes in met olie of boter en verdeel hierover het beslag. Top met de noten en wat plakjes banaan. Bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Nog geen cakeblik of muffinvormpjes in huis?

bananenbrood muffins
Liselotte Legebeke

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder