SNCKBR'S 'healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Of je geen gluten eet omdat je er ziek van wordt of omdat je er gewoon geen zin in hebt: ook jij hebt recht op een oliebol!

glutenvrije oliebol
Corinne PoleijGetty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1 - 20 porties
Ingrediënten
1

kilo glutenvrije broodmix, bijv. B-mix van Schar

2

eieren

30 g

droge gist

2 el.

vlozaadpoeder (maakt deeg luchtiger en elastischer)

1 L

amandelmelk

1 tl.

zout

1/2 L

bruisend water

200 g

gojibessen

200 g

witte moerbei

2

à 3 liter kokosvet of een andere plantaardige olie (om in te frituren)

Bereidingswijze
  1. Zet een pan kokosvet (of ander plantaardig vet) op het vuur en zorg dat deze opwarmt tot 165 graden Celsius. Je kunt hiervoor ook een frituurpan gebruiken. 
  2. Verhit de amandelmelk en los hier de gist in op. Doe alle droge ingrediënten in de keukenmachine (met deeghaak). 
  3. Zet de machine aan en voeg hierin langzaam de amandelmelk toe. Voeg de eieren, bruisend water en gojibessen toe en draai dit tot een homogene massa. 
  4. Laat dit vervolgens een uur rijzen.- Neem een ijsschep en schep bollen van het beslag en leg ze in het vet. 
  5. Bak de oliebollen gedurende 8 tot 10 min goudbruin (tip: check altijd eerst een oliebol of-ie gaar is van binnen voordat je alle oliebollen eruit schept)
  6. Haal de oliebollen uit het vet en hussel deze door een mengsel van kokosbloesemsuiker en een heel klein beetje kaneel.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet