SNCKBR'S 'healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen
Of je geen gluten eet omdat je er ziek van wordt of omdat je er gewoon geen zin in hebt: ook jij hebt recht op een oliebol!

Corinne PoleijGetty Images
Porties:
1
- 20
porties
Ingrediënten
1
kilo glutenvrije broodmix, bijv. B-mix van Schar
2
eieren
30
g
droge gist
2
el.
vlozaadpoeder (maakt deeg luchtiger en elastischer)
1
L
amandelmelk
1
tl.
zout
1/2
L
bruisend water
200
g
gojibessen
200
g
witte moerbei
2
à 3 liter kokosvet of een andere plantaardige olie (om in te frituren)
Bereidingswijze
- Zet een pan kokosvet (of ander plantaardig vet) op het vuur en zorg dat deze opwarmt tot 165 graden Celsius. Je kunt hiervoor ook een frituurpan gebruiken.
- Verhit de amandelmelk en los hier de gist in op. Doe alle droge ingrediënten in de keukenmachine (met deeghaak).
- Zet de machine aan en voeg hierin langzaam de amandelmelk toe. Voeg de eieren, bruisend water en gojibessen toe en draai dit tot een homogene massa.
- Laat dit vervolgens een uur rijzen.- Neem een ijsschep en schep bollen van het beslag en leg ze in het vet.
- Bak de oliebollen gedurende 8 tot 10 min goudbruin (tip: check altijd eerst een oliebol of-ie gaar is van binnen voordat je alle oliebollen eruit schept)
- Haal de oliebollen uit het vet en hussel deze door een mengsel van kokosbloesemsuiker en een heel klein beetje kaneel.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io