Feestelijk toetje: geitenkaas met appelsorbet en voorjaarsbloemetjes

Een toetje op sterrenniveau: wie zegt daar nee tegen?!

Geitenkaas met appelsorbet en voorjaarsbloemetjes
Archief Elle Eten

Dit toetje van sterrenchef Mohamed el Harouchi ziet er indrukwekkend uit, maar kan écht elke thuiskok zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een ijsmachine, een blender en een vriendelijke groenteboer.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor de appelsorbet
6

frisse appels

1/2

citroen

300 mL

appelsap uit een flesje

500 mL

water

300 g

suiker

Voor de deegnestjes
150 g

kataifi (engelenhaar, Marokkaanse winkel) 

1

scheutje arachideolie

Voor de geitenkaas
160 g

Sainte Maure-geitenkaas

100 g

honing

2

takjes tijm

50 g

geroosterde zonnebloempitten

En verder
50 g

eetbare voorjaarsbloemetjes (bestellen bij de groenteman)

1/2

gezouten citroen (Marokkaanse winkel)

Extra: ijsmachine

Bereidingswijze
  1. Snij de appels in vieren en haal het klokhuis eruit. Snij de citroen in plakjes. Doe dit samen met appelsap, water en suiker ineen pan en breng aan de kook. Laat de appels zacht worden, draai alles fijn in de blender en wrijf door een zeef. Doe het over in de ijsmachine en draaier ijs van.
  2. Maak voor de deegnestjes de kataifi aan met een scheutje arachideolie en maak er minimaal 8 nestjes van. Bak ze of frituur ze 8 min op 170°C.Snij de geitenkaas in plakjes (2 pp) en leg deze op de kataifi. Zet dit even onder de grill, zodat de geitenkaas een beetje zacht wordt. 
  3. Leg op elk bord een nestje kataifi met geitenkaas en een leeg nestje waar je een quenelle appelsorbet op schept. Schep een lepel honing op de geitenkaas en garneer met fijngesneden tijm en de zonnebloempitten. Verdeel de bloemetjes over de borden en snij heel dunne sliertjes van de schil van de gezouten citroen die je mooi op de kaas legt.

Solo★

Mohamed el Harouchi is een intrigerende chef. Hij werd opgeleid door onder meer Robert Kranenborg en Pascal Jalhaij, maar heeft al lang zijn eigen visitekaartje: een zoet en Oosters element.

Advertentie - Lees hieronder verder