We gooien de boel om en maken de toffe taart een stuk spannender.
Poire Belle-Hélène, die toffe retropeer met warme chocoladesaus en een bol ijs, wie kent ’m niet? We gooien de boel om en pocheren de peren in koffie, leggen ze op chocoladecake en geven er wittechocolade-misosaus bij. Dit alles met een handje spannende specerijen. Een feestelijker toetje krijg je niet!
Meer Franse kerstrecepten? Check ons ultieme Franse kerstmenu.
kleine stoofpeertjes
sterke espressokoffie
blaadjes verse laurier, bestel ze bij de groenteboer of gebruik gedroogde
basterdsuiker
fijngemalen kardemom uit de vijzel
Paar verse sinaasappelschillen
kruidnagels
suiker
zelfrijzend bakmeel
cacao
Snuf bakpoeder
Snuf zout
karnemelk
eieren
vanille-essence
boter, gesmolten
amandelpasta, hazelnootpasta, pindakaas of tahin
slagroom
witte chocolade
limoenblaadjes (diepvries, toko)
tot 1 el witte misopasta (toko)
slagroom
gembersiroop
Roze peperbessen, om te garneren
Handje gehakte pistachenootjes, om te garneren
Taartvorm Ø 20 cm
Satéprikker
Mixer
Receptuur en foodstyling Vanja van der Leeden, fotografie Remko Kraaijeveld, styling Lisa van der Klok
Over miso
Miso is een gefermenteerd mengsel van soja- bonen, zout en vaak ook granen met een unieke, hartige smaak. in Japan heeft iedere streek zijn eigen variant. de smaak hangt af van terroir, rijping en vakmanschap. daar haalt onze ‘toko-miso’ het niet bij, maar het blijft een interessante smaakmaker. Juist ook in zoete gerechten. neem shiromiso of witte miso, die is milder. Het is overigens niet echt wit, eerder karameltoffee. en dat is precies hoe die witte chocosaus zal smaken met een lepeltje miso: naar toffee. als je het product niet kent, voeg dan eerst ½ el toe, meng goed en proef. is het niet sterk genoeg, dan kun je altijd meer toevoegen.