Recept: tiramisu zonder alcohol, mét speculaas

Een Italiaanse klassieker met een Hollandse twist!

Tiramisu
ma-noGetty Images

Een Italiaanse klassieker met een Hollandse twist. En koffie- en alcoholvrij, dus perfect voor pakjesavond met kids. Uiteraard kun je voor jezelf ook een volwassenen versie maken, maar dat laten we verder aan jou.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 6 porties
Kooktijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de tiramisu
4

scharreleieren

100 g

fijne suiker

250 g

mascarpone

100 mL

chocolademelk

2 tl.

amandelextract

20

speculaasjes

Ter garnering: cacaopoeder en speculaasbrokken 

Bereidingswijze
  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot je een schuimig mengsel hebt en de suiker is opgelost. Schep hier de mascarpone door. 
  2. Klop de eiwitten stijf en spatel dit rustig door het mengsel. Meng de chocolademelk met het amandelextract. Dompel hier de speculaasjes goed in en leg ze op een bord.
  3. Neem een glazen schaal en leg onderop een laag met de speculaasjes naast elkaar. Schep hier de helft van het mascarponemengsel op en verdeelgelijkmatig. Maak nog een speculaaslaag en sluit af met de rest van het mascarponemengsel. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met cacaopoeder en brokken speculaas.
  4. Zet de tiramisu minstens een halve dag, maar liefst een dag in de koelkast om op te stijven

Dit recept komt van de blog www.francescakookt.nl

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet