Recept: tiramisu zonder alcohol, mét speculaas
Een Italiaanse klassieker met een Hollandse twist!
@kosjeGetty Images
Een Italiaanse klassieker met een Hollandse twist. En koffie- en alcoholvrij, dus perfect voor pakjesavond met kids. Uiteraard kun je voor jezelf ook een volwassenen versie maken, maar dat laten we verder aan jou.
Porties:
4
- 6
porties
Kooktijd:
0
uur
20
minuten
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
Voor de tiramisu
4
scharreleieren
100
g
fijne suiker
250
g
mascarpone
100
mL
chocolademelk
2
tl.
amandelextract
20
speculaasjes
Ter garnering: cacaopoeder en speculaasbrokken
Bereidingswijze
- Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot je een schuimig mengsel hebt en de suiker is opgelost. Schep hier de mascarpone door.
- Klop de eiwitten stijf en spatel dit rustig door het mengsel. Meng de chocolademelk met het amandelextract. Dompel hier de speculaasjes goed in en leg ze op een bord.
- Neem een glazen schaal en leg onderop een laag met de speculaasjes naast elkaar. Schep hier de helft van het mascarponemengsel op en verdeelgelijkmatig. Maak nog een speculaaslaag en sluit af met de rest van het mascarponemengsel. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met cacaopoeder en brokken speculaas.
- Zet de tiramisu minstens een halve dag, maar liefst een dag in de koelkast om op te stijven.
Dit recept komt van de blog www.francescakookt.nl
Bestel hier de benodigde ingrediënten
Meer tiramisu?
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io