image
Carlfried Verwaayen

Deze pompoenmuffins maak je nog smakelijker en smeuïger door de laag Maza pompoenhoemoes eroverheen. En zeg nou zelf; dat kleurtje staat toch enig op tafel.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Voorbereidingstijd: 2 dagen 0 uur 0 minuten
Kooktijd: 0 uur 50 minuten
Totale Tijd: 2 dagen 0 uur 50 minuten
Ingrediënten
250 g

pompoenblokjes

2

teentjes knoflook

2

eieren

50 mL

(evt. plantaardige) melk

1 el.

olijfolie + extra om in te vetten

200 g

volkorenmeel

1 tl.

baking soda

3

takjes rozemarijn, de naalden fijngehakt

Extra

Staafmixer

Bakblik voor 6 muffins

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven tot 180°C. Kook de pompoen in een pan water op hoog vuur gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Pers in een kom de knoflook en meng, met uitzondering van de Maza Hoemoes Pompoen, alle natte ingrediënten en de puree erdoor.
  2. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten en de naaldjes van 2 takjes rozemarijn. Meng ‘nat’ en ‘droog’ tot een glad beslag. Vet de muffinvorm in met 1 el olie. Verdeel het beslag over de vorm en zet hem 20-25 min in de oven. Haal de muffins uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Bestrijk ze dan met een laagje Maza Hoemoes Pompoen en garneer met de overgebleven rozemarijn.

Receptuur Faya Lourens, foodstyling Jessica Lek, styling Judith Rasenberg

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet