Burrata-ijs met rabarbermarmellata in brioche
Dit broodje ijs moet je echt eens proberen.

Remko Kraaijeveld
Burrata is nu een heel populair kaasje. Een rijke blob van dikke room en buffelmozzarella, verpakt in afsnijdsels van mozzarella. Tien jaar terug nauwelijks te vinden buiten geboortegrond Apulië, inmiddels word je ermee doodgegooid. En dan doen wij ook nog een gooi. Maar dan met romig, chewy ijs van burrata. Dat we naar goed Siciliaans gebruik serveren in een briochebroodje.
Porties:
4
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
8
g
maizena
150
mL
melk
500
g
burrata
100
mL
van het vocht
150
g
suiker
3
el.
groene, grassige olijfolie
400
g
rabarber
sap van een halve sinaasappel
50
g
suiker
1
vanillestokje
40
g
pistachenootjes
4
briochebolletjes (of 4 plakken brioche of suikerbrood)
lik boter
Extra
Keukenthermometer
Keukenmachine
Ijsmachine
Bereidingswijze
- Los de maizena op in 2 el melk. Verwarm de rest van de melk in een steelpan en voeg de suiker en het maizenapapje toe. Verwarm 5 min tot 85°C en haal de pan dan van het vuur.
- Doe de burrata met 100 ml van het bewaarvocht in de keukenmachine. Voeg het melkmengsel toe en blender kort tot een homogeen geheel. Doe over in de ijsmachine, voeg de olijfolie toe en draai er ijs van.
- Maak intussen de rabarbermarmellata: halveer de rabarberstelen in de lengte en snij in kleine stukjes. Doe ze in een pan met het sinaasappelsap, de suiker en het merg uit het vanillestokje. Kook op laag vuur in 8-10 min zacht. Haal de pan van het vuur. Hak de pistachenootjes fijn. Snij de bolletjes open en rooster ze even in een koekenpan met een likje boter zodat ze krokant worden. Schep er ijs en marmellata in. Bestrooi met pistachekruim.
Receptuur, styling en foodstyling Vanja van der Leeden, fotografie Remko Kraaijeveld
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io