Granité van Japanse yuzu
Het is eens wat anders. Het is geen sinaasappel, geen mandarijn en geen citroen. Maar het beste van twee, uh, drie werelden.

Westend61Getty Images
Yuzu doet het goed door de sojasaus, maar je kunt er ook een yuzugranité van maken. Of je het nou als zomerse amuse serveert of je familie na het goed gevulde kerstdiner trakteert op een feestelijk doch licht dessert. Dit frisse hapje kan wat ons betreft altijd.
Porties:
2
porties
Kooktijd:
3
dagen
3
uur
15
minuten
Totale Tijd:
3
dagen
3
uur
15
minuten
Ingrediënten
1
blaadje gelatine
300
mL
koud water
100
g
suiker
50
mL
umeshu (Japanse pruimenlikeur)
50
g
honing
100
mL
yuzusap
Bereidingswijze
- Week 1 blaadje gelatine in koud water.
- Verhit intussen in een steelpannetje 300 ml water en laat er 100 g suiker in smelten.
- Knijp de gelatine uit boven het pannetje, voeg er 50 ml umeshu (Japanse pruimenlikeur), 50 g honing en 100 ml yuzusap aan toe.
- Doe het mengsel in een metalen bak, laat het op kamertemperatuur komen en zet het daarna minimaal drie uur in de vriezer.
- Schep de granité elk uur om met een vork en serveer hem in een cocktailglas.
Afhankelijk van aanvoer en seizoen is verse yuzu online te koop via directlyfrom.nl
Receptuur Sanny Visser
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io