Granité van Japanse yuzu

Het is eens wat anders. Het is geen sinaasappel, geen mandarijn en geen citroen. Maar het beste van twee, uh, drie werelden.

yuzu granite
Westend61Getty Images

Yuzu doet het goed door de sojasaus, maar je kunt er ook een yuzugranité van maken. Of je het nou als zomerse amuse serveert of je familie na het goed gevulde kerstdiner trakteert op een feestelijk doch licht dessert. Dit frisse hapje kan wat ons betreft altijd. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Kooktijd: 3 dagen 3 uur 15 minuten
Totale Tijd: 3 dagen 3 uur 15 minuten
Ingrediënten
1

blaadje gelatine

300 mL

koud water

100 g

suiker

50 mL

umeshu (Japanse pruimenlikeur) 

50 g

honing

100 mL

yuzusap

Bereidingswijze
  1. Week 1 blaadje gelatine in koud water. 
  2. Verhit intussen in een steelpannetje 300 ml water en laat er 100 g suiker in smelten. 
  3. Knijp de gelatine uit boven het pannetje, voeg er 50 ml umeshu (Japanse pruimenlikeur), 50 g honing en 100 ml yuzusap aan toe. 
  4. Doe het mengsel in een metalen bak, laat het op kamertemperatuur komen en zet het daarna minimaal drie uur in de vriezer. 
  5. Schep de granité elk uur om met een vork en serveer hem in een cocktailglas. 

Afhankelijk van aanvoer en seizoen is verse yuzu online te koop via directlyfrom.nl

Receptuur Sanny Visser

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet