Tropisch frisse ontbijtijsjes

Voor van die heel hete dagen.

Mango ijs maken 
TailorTangGetty Images

Een compleet ontbijt op een stokje! Maar deze ijsjes doen het ook prima als verkoelende snack voor tussendoor of toe.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 1 uur 0 minuten
Totale Tijd: 1 uur 15 minuten
Ingrediënten
2

grote mango's, geschild, pit verwijderd, in blokjes

2

grote bananen, geschild, in stukjes

8 el.

kokosmelk

100 g

granola

100 g

pure chocolade

Extra

IJslollyvormpjes

IJsstokjes

Evt. keukenmachine

Bereidingswijze
  1. Pureer de mango en banaan met de kokosmelk in een blender tot een romig geheel. Verdeel het mengsel over 8 ijslollyvormpjes, steek de stokjes erin en laat een nacht vriezen.
  2. Hak de volgende dag in de granola kort in de keukenmachine totdat er geen grote stukken meer in zitten, of doe dit in een vijzel.
  3. Laat de chocolade smelten, in de magnetron of au-bain marie.
  4. Haal de ijsjes uit hun vorm. Dip een voor een de bovenkant in de chocola en daarna in de granola. Leg ze op een stuk bakpapier om hard te worden. Eet ze meteen op of leg ze tot gebruik terug in de vriezer.

Receptuur IMSYNDO

Advertentie - Lees hieronder verder