Fruitige tulband met limoenglazuur en gekonfijte citroen

Een feestje op tafel.

tulband recept
Jeroen Niezen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 20 porties
Totale Tijd: 1 uur 25 minuten
Ingrediënten
Voor de tulband
480 g

zachte roomboter

400 g

fijne kristalsuiker

5

middelgrote eieren

3 el.

sinaasappelmarmelade

600 g

zelfrijzend bakmeel, gezeefd

1/2 tl.

zout

300 g

gekonfijt fruit, bijv papaya, ananas, aardbeien (notenspeciaalzaak)

Voor de gekonfijte citroen
200 g

kristalsuiker

50 g

water

1

citroen

Voo het glazuur
1

eiwit

1 tl.

limoensap

1 el.

citroensuikerwater van het konfijten van de citroen

Snuf zout

200 g

poedersuiker

Extra

Tulbandvorm, ingevet en met bloem bestoven

Mixer

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 160ºC. Klop de roomboter met de suiker in 5 min romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop de marmelade erdoor. Doe het zout en beetje bij beetje het bakmeel erbij en klop het deeg tot alle meel goed is opgenomen. Klop snel het gekonfijte fruit erdoor.
  2. Schep het deeg in de tulbandvorm bak de cake in ca 75 min goudbruin. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is: de prikker moet er droog uit komen. Laat de tulband afkoelen en stort hem.
  3. Verwarm intussen voor het konfijten de suiker en het water tot alle suiker is opgelost. Snij de citroen in schijfjes van ca 4 mm. Leg ze in het suikerwater en laat op laag vuur (max. 80˚C) ca. 45 min konfijten. Het suikerwater mag niet verkleuren. Haal de citroenschijfjes met een vork uit het suikerwater (bewaar een beetje), laat uitlekken en leg tot gebruik op een stuk bakpapier.
  4. Roer voor het glazuur het eiwit los met limoensap, suikerwater en zout. Voeg al roerend steeds wat poedersuiker toe, tot je een massa hebt die zo dik is dat hij langzaam van een lepel afloopt. Schep het glazuur over de tulband en garneer hem met de gekonfijte citroen.

Receptuur & foodstyling: Anouk Lorjé - Styling: Isabelle van der Horst

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet