Bosvruchtenplaatkoek

Uit het nieuwe kookboek Dosia bakt Vegan.

taart-recepten
Dosia Brewer

Zo’n grote plaat waar je stukken gebak van af kunt snijden is perfect als je veel mensen krijgt. Het is zo gebakken en je kunt de grootte van de stukken die je afsnijdt zelf bepalen. Deze repen zijn lekker met een flinke dot plantaardige room of zure cashewroom.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 22 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 40 minuten
Kooktijd: 0 uur 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur 50 minuten
Ingrediënten
450 g

bloem

200 g

suiker + extra naar smaak voor het fruit

1 tl.

bakpoeder (± 4 g)

Rasp van ½ (biologische) citroen

220 mL

neutrale olie, (ik gebruik geraffineerde milde olijfolie)

1/4 tl.

sesamolie

425 g

gemengde bosvruchten (bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen, bramen of aalbes)

35 g

maizena

15 g

lichtbruine basterdsuiker

Extra

Bakblik van ± 20 x 30 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier 

Bereidingswijze
  1. Verhit de oven tot 185 °C. Meng de bloem, suiker, het bakpoeder, een flinke snuf zout en citroenrasp in een ruime kom. Doe er de beide olies bij en meng tot een los kruimelig deeg. Zet in de koelkast en laat in ± 30 minuten koud en stevig worden.
  2. Druk iets minder dan de helft van het deeg op de bodem van het bakblik gelijkmatig uit. Het hoeft niet helemaal platgedrukt te worden. Meng in een kom het fruit met de maizena. Voeg als het fruit erg zuur is 1 eetlepel suiker of meer naar smaak toe. Verdeel het fruit over de bodem. Meng de basterdsuiker losjes door de rest van het deeg en verbrokkel het tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over het fruit.
  3. Bak in ± 40 minuten gaar. De bovenkant van het deeg wordt niet zo heel bruin. Neem de koek uit de oven en laat zeker 30 minuten staan voordat je er repen of vierkanten van snijdt. Lekker met zure cashewroom, of met soja-, haver- of  kokosslagroom uit Dosia bakt Vegan.

 

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet