Shortbread met sinaasappel
Lekker bros koekje erbij?

Getty Images
Porties:
15
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
15
minuten
Kooktijd:
0
uur
45
minuten
Totale Tijd:
1
uur
20
minuten
Ingrediënten
175
g
bloem
55
g
rijstebloem
1 1/2
tl.
sinaasappelrasp
1/4
tl.
zout
200
g
roomboter, op kamertemperatuur
75
g
poedersuiker
Extra
Mixer
Een ingevette bakvorm van 20x20 cm
Bereidingswijze
- Bekleed de bakvorm met een laag bakpapier. Meng in een kom de bloem, de rijstebloem, de sinaasappelrasp en het zout. Klop in een andere kom de boter en de poedersuiker glad.
- Bestrooi de boter gelijkmatig met het bloemmengsel en kneed tot een deeg. Druk het deeg in de bakvorm gelijkmatig uit, maar zorg ervoor dat het de randen net niet raakt. Prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg en laat minimaal 15 min rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven tot 150ºC. Bak het shortbread in 40-45 min gaar maar niet bruin. Laat 5 min afkoelen, haal de koek voorzichtig uit de vorm en snij in 15 rechthoeken. Laat verder afkoelen op een taartrooster.
Receptuur Lieke Sniekers
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io