Shortbread met sinaasappel

Lekker bros koekje erbij?

shortbread-sinaasappel 
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 15 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Ingrediënten
175 g

bloem 

55 g

rijstebloem 

1 1/2 tl.

sinaasappelrasp

1/4 tl.

zout

200 g

roomboter, op kamertemperatuur

75 g

poedersuiker

Extra

Mixer

Een ingevette bakvorm van 20x20 cm 

Bereidingswijze
  1. Bekleed de bakvorm met een laag bakpapier. Meng in een kom de bloem, de rijstebloem, de sinaasappelrasp en het zout. Klop in een andere kom de boter en de poedersuiker glad.
  2. Bestrooi de boter gelijkmatig met het bloemmengsel en kneed tot een deeg. Druk het deeg in de bakvorm gelijkmatig uit, maar zorg ervoor dat het de randen net niet raakt. Prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg en laat minimaal 15 min rusten in de koelkast. 
  3. Verwarm de oven tot 150ºC. Bak het shortbread in 40-45 min gaar maar niet bruin. Laat 5 min afkoelen, haal de koek voorzichtig uit de vorm en snij in 15 rechthoeken. Laat verder afkoelen op een taartrooster.

Receptuur Lieke Sniekers

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet