Bananenbrood met pindakaas

Pindakaas-bananenbrood, ha-le-lu-jah!

Bananenbrood pindakaas recept
Pindakaasboek

Dit recept komt uit een boek vol met allerlei pindakaasrecepten. Heel toepasselijk: Het Pindakaasboek. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Voorbereidingstijd: 1 uur 0 minuten
Kooktijd: 0 uur 0 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Voor het bananenbrood
3

bananen

60 g

pindakaas

1 1/2 tl.

vanillesuiker

1 tl.

bakpoeder

60 g

(light) basterdsuiker

150 g

volkoren meel

30 g

honing

1

ei

1 tl.

baking soda

35 g

noten

20 g

boter, op kamertemperatuur

Voor het glazuur
50 g

poedersuiker

2 el.

melk

2 tl.

pindakaas

1 tl.

limoensap

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Prak de bananen fijn in een mengkom. Voeg hier alle ingrediënten aan toe behalve de noten en de boter voor het invetten. Meng de massa goed tot één geheel.
  2. Hak vervolgens de noten klein en roer door dit mengsel. Vet het cakeblik in en giet de massa hier in. Zet het ongeveer 40 min in de oven. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De prikker komt schoon uit de cake wanneer deze gaar is.
  3. Voor het glazuur roer je alle ingrediënten door elkaar. Laat de cake eerst afkoelen voor je het glazuur eroverheen giet.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet