Maza yazarra recept met gepocheerde peer en vanille-ijs
Carlfried Verwaayen Photography

Zelfs voor het dessert kun je je creatief uitleven met Maza. En dat maak je zo makkelijk of moeilijk als je zelf wilt. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidings Tijd: 0 uur 15 minuten
Kook Tijd: 0 uur 5 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1 tl.

bak vanille-ijs

4

gepocheerde peren

1

bakje Maza Yazarra

4

kletskoppen 

Met huisgemaakte peer
1

fles zoete witte wijn

1

vanillestokje

1

kruidnagel

1

laurierblaadje

2

kaneelstokken

200 g

suiker

1

sinaasappel

1

steranijs

4

peren

Met huisgemaakte kletskop
100 g

suiker

100 g

honing

30 mL

water

100 g

boter

90 g

bloem

30 g

amandelschaafsel

Bereidingswijze

Neem 2 bollen vanille-ijs per persoon en garneer ze met al dan niet huisgemaakte gepocheerde peer, een lepel yazzara en een koekje, bijvoorbeeld een zelfgemaakte kletskop

Optioneel: met huisgemaakte peer

Je kunt voor dit dessert zelf je peren pocheren en dat doe je als volgt. Schenk in een pan de zoete witte wijn leeg en voeg er het vanillestokje, de kruidnagel, het laurierblaadje en wat gekneusde zwarte peperkorrels aan toe. Laat het mengsel met de kaneelstokken, suiker, de schil van de sinaasappel en als je hebt 1 steranijs zachtjes trekken op een laag vuur, terwijl je per persoon 1 peertje schilt, halveert en ontdoet van klokhuis. Laat de peren niet koken maar zachtjes pocheren, tot ze bijna gaar zijn. Laat afkoelen in het vocht of serveer warm.

Optioneel: met huisgemaakte kletskop

En je kunt ook zelf je koekjes bakken, natuurlijk. Laat daarvoor de suiker met de honing en het water samen met de boter in een pannetje smelten en spatel er eerst de bloem en vervolgens het amandelschaafsel door. Laat het beslag goed afkoelen en rol er, zodra het koel genoeg is, met de hand balletjes van à circa 30 g. Bak ze in de oven op 170°C op een ruime afstand van elkaar in zo’n 7 min tot mooie kletskoppen.

Receptuur Jef Schuur, styling Judith Rasenberg

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet