Marokkaanse appeltaart

Appeltaart, maar dan nog lekkerder.

image
Mooncake het Bakboek

Dit recept uit Mooncake het Bakboek bevat al het goede van appeltaart, maar dan nog 'n tikkie lekkerder. De Marokkaanse variant is met zijn kwaliteitskorst, noten en chewy stukken dadel een perfecte vervanger van die gouwe ouwe klassieker. Écht lekker!

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 - 10 porties
Totale Tijd: 1 uur 30 minuten
Ingrediënten
125 g

ongezouten roomboter + extra om in te vetten 

200 g

zelfrijzend bakmeel (of 200 g bloem + 1 tl bakpoeder) 

100 g

lichtbruine basterdsuiker 

snufje zout 

1 tl.

kaneel

1

ei op kamertemperatuur 

5

appels

125 g

dadels

2 el.

verse sinaasappelsap 

50 g

amandelschaafsel

Bereidingswijze
Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet de springvorm in met boter. 

2. Snijd de boter in blokjes. Doe het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom en voeg de boterblokjes, suiker en de helft van de kaneel toe. Klop in een aparte kom het ei los en voeg de helft toe aan het meel. Zet de andere helft apart. 

3. Kneed het mengsel met je handen of een mixer tot er een samenhangend deeg ontstaat. Dek de kom af met vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.

 4. Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes van 2 à 3 centimeter. Snijd de dadels in kleine stukjes en meng met de appels, het sinaasappelsap en de rest van de kaneel tot een vulling. 

5. Rol het deeg na het rusten met een deegroller uit tot een cirkel die net iets groter is dan je springvorm. Rol het deeg om je deegroller en rol uit in de springvorm. Druk de bodem en randen goed aan. Verdeel de vulling over het deeg en bestrooi met amandelschaafsel. Bestrijk de randen met de rest van het losgeklopte ei en bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. 

6. Laat de taart na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt. Laat daarna op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur en serveer.

Mooncake het Bakboek is hier verkrijgbaar via Bol.com.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet