Walnotentaartjes

Minitaartjes voor op de feesttafel.

walnotentaartjes
Receptuur Tal Maes, foodstyling Oliver Knight, styling Judith Rasenberg, fotografie Carlfried Verwaayen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
250 g

(spelt)bloem, plus extra

1 el.

suiker

125 g

koude boter, in blokjes

1

klein ei voor de vulling

50 g

boter

70 g

lichtbruine basterdsuiker

100 mL

schenkstroop

2

eieren

geraspte schil van 1 kleine citroen, alleen het geel

1 el.

fijngehakte rozemarijnnaaldjes

100 g

halve walnoten

Extra

keukenmachine

plasticfolie

6

ingevette lage taartvormpjes (Ø 10 cm)

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Meng in de kom van de keukenmachine de bloem met de suiker en een mespunt zout. Voeg de boter toe en pulseer tot het op fijn broodkruim lijkt. Voeg het ei en 1-2 el koud water toe en laat de machine kort draaien tot het deeg samenkomt. Stort het deeg op een werkvlak en vorm er een platte schijf van. Laat het deeg verpakt in plasticfolie 30 min in de koelkast rusten.
  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca 4 mm dik. Bekleed de vormpjes met het deeg en prik met een vork de bodems hier en daar in. Zet de vormpjes minimaal 30 min in de vriezer.
  3. Verwarm de oven tot 175°C. Bak de taartbodems 15 min in de oven voor – mocht het midden van de bodems tijdens het bakken toch wat omhoogkomen, prik dan met een vork nog wat extra gaatjes erin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  4. Maak intussen de vulling. Smelt in een pan met dikke bodem de boter op laag vuur. Neem de pan van het vuur en klop met een garde de basterdsuiker en stroop erdoor. Klop een voor een de eieren erdoor. Meng het citroenrasp, de rozemarijn en een mespunt zout erdoor.
  5. Verdeel de walnoten over de bodems – leg ze naast elkaar met de bolle kant naar boven. Schenk de stroopvulling erover en zet de bodems weer terug in de oven. Bak de taartjes ca 20 min of tot de vulling diep goudbruin is. Laat op een rekje helemaal afkoelen.
  6. Neem de taartjes uit de vormpjes en serveer ze met lemoncurdijs, zie hierna.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet