Tarte chocolat framboise

Deze taart uit Mooncake het Bakboek heeft klasse, maar ook sexappeal.

image
Mooncake het Bakboek
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10
Totale Tijd: 1 uur 30 minuten
Ingrediënten
175 g

ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

80 g

poedersuiker

30 g

amandelmeel

50 g

ei, op kamertemperatuur

240 g

tarwebloem (het liefst 60 g T55 en 180 g T45)

270 g

donkere chocolade, 70% cacao (de beste kwaliteit die je kunt vinden)

35 g

honing

200 g

verse slagroom

200 g

verse frambozen, gehalveerd

1

snufje zout

Extra

acetaatfolie of bakpapier

Taartring, Ø 20 cm 

mixer

keukenthermometer

spuitzak met opening van minimaal 1 cm doorsnee

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Doe 120 gram boter in een kom en mix samen met het zout, de poedersuiker, het amandelmeel, het ei en 60 gram bloem tot een samenhangend mengsel. Voeg de resterende bloem toe en meng tot het is opgenomen.

Leg een vel acetaatfolie of bakpapier op je werkblad en plaats het deeg hierop. Bedek met een tweede vel en rol het deeg uit over de hele grootte van het bakpapier, met een dikte van circa 3 millimeter. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast. Plaats je taartring op het deeg. Steek het deeg niet uit, maar snijd met een mes een cirkel uit het deeg door de buitenste rand van de taartring te volgen. Plaats je taartbodem vervolgens in de taartring.

Vorm van het resterende deeg een lange strook, waarvan je de zijkant van de taart vormt. Plaats de strook aan de binnenkant van de ring en zorg dat de zijkanten aan de taartbodem plakken. Maak de randen net iets hoger dan de taartring.

Laat nogmaals 30 minuten rusten in de koelkast. Snijd de randen van de taart egaal. Bak de taart in circa 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Doe de honing in een aparte steelpan, voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur. Schenk de slagroom met honing in 3 delen over de gesmolten chocolade en meng tot een gladde ganache.

Laat de ganache afkoelen tot 35 °C. Snijd de resterende boter in blokjes en voeg toe. Meng met de mixer glad. Doe 50 gram van de ganache in de spuitzak.

Vul de basis van de taart met de ganache en de gehalveerde frambozen en schenk daarna de rest van de ganache eroverheen. Verdeel gelijkmatig en laat afkoelen in de koelkast tot de ganache stevig is. Spuit toefjes van de resterende ganache op de taart om te decoreren en serveer.

Varieer met smaken door kruiden of specerijen toe te voegen aan de ganache. Voeg bijvoorbeeld 2 theelepels earlgreythee toe aan je slagroom-honingmengsel en laat 30 minuten trekken. Voeg het mengsel daarna toe aan de gesmolten chocolade, om verder te gaan met de ganache volgens het recept. 

Deze taart uit Mooncake het Bakboek heeft klasse, maar ook sexappeal. De tarte chocolat framboise van Daria heeft een volle chocoladesmaak met hier en daar de frisheid van zurige frambozen. Worden je gasten muisstil van.

Mooncake het Bakboek is hier verkrijgbaar via Bol.com.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet