Vanille-ijs met citrussalade en basilicumolie

Vanille-ijs met citrussalade en basilicumolie

Vanille-ijs citrussalade basilicumolie
Styling Eddy Frings – Foodstyling & receptuur Yolanda van der Jagt – Fotografie Petra Steenkamer
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
3 el.

basilicum, gescheurd

2 el.

fruitige olijfolie extra vierge

2

handsinaasappels

3

mandarijnen

1

rode grapefruit

1

fles gekoelde moscato d’Asti

4

bollen vanille-ijs

Bereidingswijze
Bereiding

Kneus de basilicumblaadjes in de vijzel, voeg de olie toe. Snij met een scherp mes de onder- en bovenkant van de sinaasappels, mandarijnen en grapefruit. Leg het fruit op de platte kant op een plank. Snij met het mes van boven naar beneden langs het vruchtvlees en verwijder de schil. Snij het citrusfruit in flinterdunne plakken. Verdeel de plakken over vier borden.

Schenk 50 ml wijn over elk bord met citrussalade. Schep de basilicumolie erover en strijk uit met een lepel. Laat het evt marineren en schep op het laatst het ijs erop. Serveer met een glas wijn erbij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet