Frambozenjam met gember

frambozenjam gember
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1 kop
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

citroen

1

cm stukje verse gember, geschild

250 g

frambozen

1 el.

citroensap

3

kardemom peulen, gekneusd

200 g

geleisuiker

1 el.

eau de vie, liefst Framboise

Bereidingswijze
Bereiding

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers uit. Rasp de gember fijn. Schep de frambozen in een mengkom om met citroen,- en gemberrasp, citroensap, de kardemom peulen en de geleisuiker. Laat 3 uur staan. Breng aan de in een rvs pan en laat 4 minuten goed doorkoken. Laat even afkoelen, roer de eau de vie erdoor en schenk in een schone glazen pot. Dek af met een cirkel vetvrije papier en sluit af. Bewaar in de koelkast.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet