Frambozenjam met gember

Archief Elle Eten
Porties:
1
kop
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1
citroen
1
cm stukje verse gember, geschild
250
g
frambozen
1
el.
citroensap
3
kardemom peulen, gekneusd
200
g
geleisuiker
1
el.
eau de vie, liefst Framboise
Bereidingswijze
Bereiding
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers uit. Rasp de gember fijn. Schep de frambozen in een mengkom om met citroen,- en gemberrasp, citroensap, de kardemom peulen en de geleisuiker. Laat 3 uur staan. Breng aan de in een rvs pan en laat 4 minuten goed doorkoken. Laat even afkoelen, roer de eau de vie erdoor en schenk in een schone glazen pot. Dek af met een cirkel vetvrije papier en sluit af. Bewaar in de koelkast.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io