Kersen-rozemarijnjam
Dit recept is weer eens wat anders dan traditionele frambozenjam en smaakt heerlijk bij een stukje blauwe kaas.

suiker
sap van 1 citroen
takjes rozemarijn
4 lege jampotten
Laat de kersen uitlekken in een zeef die in een kom hangt. Breng het opgevangen vocht opnieuw aan de kook, laat het 15 min inkoken en schep eventueel schuim eraf. Doe de kersen terug in de pan en kook ze nog 5 min mee. Verwijder het pittenzakje. Dompel de potten in kokend water en laat ze uitlekken op een schone theedoek. Leg in elke pot een takje rozemarijn, schep de kokendhete kersenmassa erop en sluit de potten direct af. Laat de jam afkoelen.
Zet om te controleren of de jam de juiste dikte heeft een schoteltje in de koelkast. Laat hierop als de jam klaar lijkt, een dikke druppel van de hete kersenmassa vallen. Als deze meteen stolt, is de jam goed. Zo niet, kook de jam dan nog wat verder in.