Lemon curd
We houden de zomer nog even vast met deze frisse lemon curd. Bonus: je zet hem in een handomdraai op tafel.

Getty Images
Porties:
2
porties
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
3
citroenen
3
eieren
150
g
suiker
2
el.
maizena
40
g
boter
Bereidingswijze
Rasp met een fijne citrusrasp de schil van 1 citroen. Pers 3 citroenen uit, zeef het sap en meet 100 ml af. Roer 3 eieren los met 150 g suiker en 2 tl maizena tot een egale massa. Roer het eiermengsel, citroensap en de rasp goed door elkaar en warm het op 600 watt in de magnetron op totdat het goed heet en gebonden is. Roer tijdens het opwarmen af en toe goed door zodat het overal gelijkmatig bindt. Roer er 40 g boter doorheen zodat deze helemaal opgenomen is. Dek af met plasticfolie direct op de lemoncurd en laat afkoelen.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io