Lemon curd

We houden de zomer nog even vast met deze frisse lemon curd. Bonus: je zet hem in een handomdraai op tafel.

lemon-curd
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
3

citroenen

3

eieren

150 g

suiker

2 el.

maizena

40 g

boter

Bereidingswijze

Rasp met een fijne citrusrasp de schil van 1 citroen. Pers 3 citroenen uit, zeef het sap en meet 100 ml af. Roer 3 eieren los met 150 g suiker en 2 tl maizena tot een egale massa.  Roer het eiermengsel, citroensap en de rasp goed door elkaar en warm het op 600 watt in de magnetron op totdat het goed heet en gebonden is. Roer tijdens het opwarmen af en toe goed door zodat het overal gelijkmatig bindt. Roer er 40 g boter doorheen zodat deze helemaal opgenomen is. Dek af met plasticfolie direct op de lemoncurd en laat afkoelen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet