Peertjes met in zoete wijn gewelde zuidvruchten

peertjes-wijn
Edouard Sicot
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
1

biologische citroen

6

kleine peren

1

vanillestokje

750 mL

friszoete witte dessertwijn (bijv Monbazillac)

100 g

lichte basterdsuiker

100 g

grote blauwe rozijnen (Malaga)

6

gedroogde pruimen

6

gedroogde abrikozen

Bereidingswijze

Borstel de citroen schoon onder de kraan. Snij de helft van de schil in dunne repen en snij deze vervolgens in kleine reepjes. Pers de citroen uit. Halveer de peren met steeltje en al in de lengte. Snij het klokhuis weg en schil de peerhelften (laat het steeltje eraan). Besprenkel ze meteen met citroensap tegen verkleuren. Snij het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe dit met het lege vanillestokje in een kleine pan.

Voeg de wijn, suiker, citroenschil en het gedroogde fruit toe. Breng de wijn aan de kook en draai dan het vuur laag. Leg de halve peertjes erbij in de pan en laat nog 15 min zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat het fruit in het geurige, zoete stoofvocht afkoelen.

> Koop niet te rijpe peren, die worden te zacht.

> Vervang de Malaga-rozijnen eventueel door de grootste gele rozijnen die je kunt vinden.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet