Frambozensemifreddo met lavendelsiroop en dadelbiscuit
Een plaatje!

kopje suiker
kopje water
lavendel, gedroogd
slagroom
suiker
Griekse yoghurt
frambozen, in stukjes
pak theebiscuits
ei
boter
basterdsuiker
dadels, ontpit en fijngesneden
mixer, taartvorm Ø 22 cm
1.Breng voor de lavendelsiroop suiker, water en lavendel in een steelpannetje aan de kook. Laat intrekken en kook het vervolgens in tot siroopdikte. Zeef en giet in een flesje tot nader gebruik.
2. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel voorzichtig door de Griekse yoghurt. Voeg 1 1 /2 tl lavendelsiroop toe en meng de frambozen erdoor, zorg voor een gemarmerd effect. Giet in een puddingvorm en zet in de vriezer.
3. Verkruimel de koekjes in een kom. Kluts het ei. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de suiker en de dadels toe. Haal de pan van het vuur, voeg het ei toe en roer goed. Meng de koekkruimels erdoor en schep het mengsel in een taartvorm. Houd voor de dikte maximaal 1 cm aan. Zet de vorm in de koeling en steek er koekjes uit voor het serveren.
4. Haal de semifreddo 10 min voor het serveren uit de vriezer. Garneer met lavendelsiroop en serveer met de dadelbiscuits.