Frambozensemifreddo met lavendelsiroop en dadelbiscuit

Een plaatje!

frambozensemifreddo
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de lavendelsiroop
1

kopje suiker

1

kopje water

1 el.

lavendel, gedroogd

Voor de semifreddo
250 mL

slagroom

4 el.

suiker

250 mL

Griekse yoghurt

125 g

frambozen, in stukjes

Voor de dadelbiscuits
1/2

pak theebiscuits

1

ei

100 g

boter

70 g

basterdsuiker

250 g

dadels, ontpit en fijngesneden

Extra

mixer, taartvorm Ø 22 cm

Bereidingswijze
Bereiding

1.Breng voor de lavendelsiroop suiker, water en lavendel in een steelpannetje aan de kook. Laat intrekken en kook het vervolgens in tot siroopdikte. Zeef en giet in een flesje tot nader gebruik.

2. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel voorzichtig door de Griekse yoghurt. Voeg 1 1 /2 tl lavendelsiroop toe en meng de frambozen erdoor, zorg voor een gemarmerd effect. Giet in een puddingvorm en zet in de vriezer.

3. Verkruimel de koekjes in een kom. Kluts het ei. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de suiker en de dadels toe. Haal de pan van het vuur, voeg het ei toe en roer goed. Meng de koekkruimels erdoor en schep het mengsel in een taartvorm. Houd voor de dikte maximaal 1 cm aan. Zet de vorm in de koeling en steek er koekjes uit voor het serveren.

4. Haal de semifreddo 10 min voor het serveren uit de vriezer. Garneer met lavendelsiroop en serveer met de dadelbiscuits.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet