Roze frambozentaart

Fabiana Toni experimenteert graag met eten om gezonde recepten te creëren. Deze roze frambozentaart maakte ze om te herinneren dat gezond eten ook erg lekker en feestelijk kan zijn.

roze-frambozentaart
Elise Rijnberg
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten voor de bodem:
150 g

amandelen

125 g

gedroogde abrikozen

30 g

chocolade 92%

1/4

vanille essence

35 mL

appelsap

Ingrediënten voor de vulling:
300 g

appels (met skil)

300 g

frambozen

200 mL

appelsap

geraspte schil van ½ citroen

3 tl.

agar-agar

Ingrediënten voor de topping:
120 g

caschewnoten

250 mL

appelsap

geraspte schil van ½ citroen

150 g

frambozen

10 g

gehakte chocolade 

Bereidingswijze

Leg de cashewnoten in een bakje met water en laat ze weken voor een paar uur. Dek een springvorm (van 18 cm diameter) af met bakpapier.

Doe de amandelen, de vanille essence en de chocolade blokjes in een keuken machine. Laat het geheel draaien voor ongeveer 10 seconden, voeg dan de gedroogde abrikozen toe en kort daarna de appelsap. Laat het geheel nog wat seconden draaien totdat het een massa is geworden.

Verdeel het amandelnotenmengsel over de bodem van de springvorm. Duw het goed aan met behulp van een lepel (eventueel natgemaakt in olie).

Spoel de keukenmachine om en doe de appels (zonder klokhuis), de frambozen en de appelsap erin. Rasp de schil van een halve citroen en voeg dat toe. Pureer het fruit totdat het een glad mengsel is geworden

Leg het gepureerde fruit in een pan en voeg de agar-agar langzaam toe om klontvorming te vermijden. Zet de pan op het vuur, breng aan de kook en laat het 2 minuten langzaam garen terwijl u roert. Laat afkoelen. Giet het mengsel in de springvorm en zet het in de koelkast voor minimaal 3 uur.

Spoel de keukenmachine weer om en doe de cashewnoten erin samen met de geraspte schil van een halve citroen en de appelsap. Laat het draaien totdat het een gladde vloeistof is geworden. Haal de taart uit de koelkast en maak de springvorm open. Haal het bakpapier voorzichtig weg en zet de taart op een bord of taart schaal. Decoreer de taart met de cashewnotencrème, verse frambozen en gehakte chocolade. Serveer het met wat cashewnotencrème erbij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet