Pink jelly

Een heerlijk verfrissend dessert van rabarber.

pink-jelly
Imsyndo / Peter Cassidy
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
500 g

rabarber

400 g

suiker

1

vanillestokje, opgesneden en merg eruit geschraapt

1

glas witte wijn

stukje citroenschil van 2-3 cm (zonder wit)

3

gelatineblaadjes

crème fraîche of geklopte slagroom om erbij te serveren

Bereidingswijze

Snij de rabarber in stukken van 5 cm. Snij elk stukje vervolgens in luciferformaat. Breng in een pan suiker, vanillestokje en merg, wijn en citroenschil met 800 ml water op matig vuur zachtjes aan de kook; roer zo nu endan. Zet het vuur dan hoog en laat de siroop even flink koken. Neem de pan van het vuur en voeg meteen de rabarber toe. Dek af en laat de rabarber in de siroop afkoelen: hierdoor gaart hij half en behouden de reepjes hun vorm.

Schenk 350 ml van de siroop in een maatbeker en zet de rabarber met de rest van de siroop in de koelkast. Week de gelatine in koud water. Verwarm de achtergehouden siroop en zet het vuur uit zodra die warm is. Laat de uitgeknepen gelatine erin oplossen. Verdeel het mengsel over 6 kommetjes en laat in enkele uren in de koelkast opstijven.

Breek voor het serveren de gelei in elk kommetje met een lepel in stukjes. Roer het rabarbermengsel een keer door en verwijder het vanillestokje en de citroenschil. Verdeel de rabarber gelijkmatig over de kommetjes met gelei en schenk wat siroop erover. Schep in het midden van elk dessert een lepel crème fraîche of slagroom. Serveer meteen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet