Cinnamon french toast with blueberries

Wentelteefjes op z'n Frans!

cinnamon-french-toast
Harold Pereira
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
200 mL

karnemelk

2

eieren

1

zakje vanillesuiker

8

sneetjes brioche of duivenkater, licht geroosterd

150 g

bosbessen

50 mL

maple syrup (of ahornsiroop)

 rasp en sap van 1 citroen

50 g

boter

2 el.

kristalsuiker

Bereidingswijze

Schenk de karnemelk in een diep bord, breek de eieren erbij en roer los met vanillesuiker en kaneel. Haal elk sneetje brood door de eimengsel, stapel de sneetjes op en leg in het overgebleven eimengsel.

Schep intussen de bosbessen in een pannetje, schenk de maple syrup en citroensap en –rasp erbij. Verhit tot de bosbessen openknappen en laat nog 2 min koken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen.

Verhit de boter in een koekenpan en bak op matig vuur de wentelteefjes een voor een knapperig en bruin. Bestrooi met suiker en serveer met de bosbessen.

On the side: Vanilla cream: schraap de merg uit een vanillestokje en schep het door 250 ml slagroom met 3 el poedersuiker. Klop de room lobbig en serveer met de wentelteefjes.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet