Groot schuimdessert

Het perfecte dessert voor een grote groep mensen.

Groot schuimdessert
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
6

zeer verse eiwitten

250 g

fijne tafelsuiker

250 g

poedersuiker

Voor de passievruchtroom
8

passievruchten

150 g

mascarpone

150 mL

crème fraîche

150 mL

slagroom

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Klop de eiwitten met de suiker stijf en vouw met een pannenlikker de gezeefde poedersuiker erdoor. Smeer het schuim in een dikke ronde laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet gedurende 2 uur in een op 110ºC voorverwarmde oven.
  2. Snijd intussen 6 passievruchten doormidden en schep ze leeg. Doe het vruchtvlees in een pannetje en kook dit op een laag pitje tot de helft in. Roer het mengsel met een houten lepel door een zeef in een kom. Klop de slagroom stijf. Meng de mascarpone met de crème fraîche en het sap tot een gladde massa en voeg de geklopte slagroom toe. Breng zonodig op smaak met een beetje poedersuiker.
  3. Leg vlak voor het serveren de meringue op een schaal, schenk de passievruchtroom eromheen en garneer met de zaadjes uit de overgebleven passievruchten. Ook mooi om te garneren met bramen.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet