Weekbreker: retro monchoutaart
De taart die je zonder oven maakt. Jeugdsentiment!

volkorenbiscuits
ongezouten roomboter, gesmolten
monchou
witte basterdsuiker
slagroom
blik kersen op sap zonder pit (ong 350 g)
springvorm van 22-24 cm Ø
Verkruimel de biscuits en meng ze met de gesmolten boter. Verspreid het mengsel over de bakvorm, druk het goed aan en strijk het glad. Laat de bodem minimaal 10 min opstijven in de koelkast. Roer de monchou glad in een aparte kom. Meng er 100 ml lauw water, de suiker (en evt geweekte gelatineblaadjes, zie tip) door. Klop de slagroom stijf en spatel er voorzichtig door. Schep de vulling op de taartbodem. Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast. Verdeel de kersen over de taart.
Wil je een stijf mengsel, week dan 4 blaadjes gelatine in ruim water. Knijp goed uit, en mix het door het monchou-suikermengsel. Voeg daarna de slagroom toe.
Een versie voor 18 jaar en ouder? Leg dan lange vingers op de bodem (aan 1 pak heb je genoeg) en besprenkel ze met rum.