Chocolade-ijs met karamel-zeezout

Wat ons betreft mag overal een dikke laag karamel-zeezout op. Zie hier een variant met chocolade-ijs.

Chocolade-ijs karamel-zeezout
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 12 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1 L

chocolade-ijs

200 g

suiker

100 mL

water

90 g

boter

125 mL

slagroom

1/2 tl.

zeezout

Optioneel

hazelnoten, walnoten of pinda's 

Bereidingswijze
Bereiding

Kies je favoriete chocolade-ijs. Eentje op basis van melkchocolade is een aanrader. Laat het ijs in de koelkast zacht worden.

Maak nu de karamel met zeezout als volgt. Gebruik een hoge pan. Doe hier de suiker en het water in en laat het koken op laag/medium vuur. Het is belangrijk dat je niet roert. Laat de karamel bubbelen. Als het suikerwater bruin kleurt, voeg je de boter toe. Roer de boter er voorzichtig doorheen. Pas op! Het mengsel is heel heet. Voeg dan de slagroom toe. Schrik niet van de gigantische bubbels die tot bovenaan de pan komen. Ze worden vanzelf minder. Een hoge pan is dus nodig, omdat het mengsel anders uit de pan vloeit. Roer als laatst 1/4 eetlepel zout door de karamel.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet