Chocolade-ijs met karamel-zeezout
Wat ons betreft mag overal een dikke laag karamel-zeezout op. Zie hier een variant met chocolade-ijs.

chocolade-ijs
suiker
water
boter
slagroom
zeezout
hazelnoten, walnoten of pinda's
Kies je favoriete chocolade-ijs. Eentje op basis van melkchocolade is een aanrader. Laat het ijs in de koelkast zacht worden.
Maak nu de karamel met zeezout als volgt. Gebruik een hoge pan. Doe hier de suiker en het water in en laat het koken op laag/medium vuur. Het is belangrijk dat je niet roert. Laat de karamel bubbelen. Als het suikerwater bruin kleurt, voeg je de boter toe. Roer de boter er voorzichtig doorheen. Pas op! Het mengsel is heel heet. Voeg dan de slagroom toe. Schrik niet van de gigantische bubbels die tot bovenaan de pan komen. Ze worden vanzelf minder. Een hoge pan is dus nodig, omdat het mengsel anders uit de pan vloeit. Roer als laatst 1/4 eetlepel zout door de karamel.