Veganistische kokos-limoentaartjes
Fris en zoet!

Archief Elle Eten
Begin april 2016 kwam het tweede kookboek van Gwyneth Paltrow uit en wij mogen recepten delen! Bijvoorbeeld deze veganistische, glutenvrije kokos-limoentaartjes.
Porties:
8
porties
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
Voor de korst
125
g
amandelmeel
3
el.
kokosolie
3
el.
rijststroop
Voor de vulling
1
blik volvette kokosmelk (400 g), 1 nacht in de koelkast gezet
1
limoen, het sap en de geraspte schil
2
el.
plus 1 tl kokosbloesemsuiker
Bereidingswijze
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor het deeg met een snuf zout in een middelgrote kom en meng ze grondig; zorg dat er geen klontjes kokosolie in zitten. Verdeel het mengsel in 8 balletjes (van ca 1 el/stuk) voor een standaardmuffinplaat, of 24 stukken (van ca 1 tl/stuk) voor een minimuffinplaat.
- Leg in elke holte van de muffinplaat 1 balletje deeg. Maak je vingers nat en druk het deeg langs de wanden omhoog voor kleine taartschelpen. Zet de plaat in de koelkast en ga door met de vulling.
- Schep het stevige gedeelte van de kokosmelk en klop dit luchtig met een garde of mixer. Meng de resterende ingrediënten erdoor.
- Garneer de taartschelpjes met de vulling. Garneer eventueel extra met limoenrasp.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io