Recept! Suikervrije ricotta-soja pannenkoekjes

Extra dik zijn ze, deze suikervrije mini pannenkoeken. De ricotta en bessen maken de pannenkoeken al zoet genoeg.

suikervrije-ricotta-soja-pannenkoekjes
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 12 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
140 g

ricotta

75 mL

sojamelk

1/2 tl.

bakpoeder

60 g

bloem

1

ei

snuf zout

Neutrale olie of boter om in te bakken

Eventueel: blauwe bessen of ander fruit

Bereidingswijze

Mix de ricotta met de sojamelk en het eigeel tot een glad mengsel. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en mix tot een glad beslag. Voeg eventueel een handje blauwe bessen of ander fruit toe. Klop het eiwit luchtig en meng door het beslag. Zet een pan op middelhoog vuur en warm olie of boter op. 1 eetlepel beslag vormt 1 pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes goudbruin en serveer eventueel met wat jam of als je wil: poedersuiker.

Let op! In de bessen zitten natuurlijke suikers. En kijk goed of je suikervrije sojamelk hebt. Soms worden er stiekem toch suikers aan toegevoegd.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet