Citroentaart

Deze taart ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook zalig van smaak!

citroentaart
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Voor de vulling
150 g

cashewnoten

1 tl.

vanillepoeder

2

citroenen (50 ml sap)

4 el.

kokosolie

175 g

amandelen

50 g

pijnboompitten

3 el.

dadels ontpit

3 el.

honing

2

geraspte schil van onbespoten citroenen

Bereidingswijze

Week voor de vulling de cashewnoten ten minste 5 uur (als het kan een hele nacht) in water. Week voor de deegbodem de amandelen ten minste 1 uur in een beetje lauw water. Laat ze uitlekken en doe ze met de andere ingredienten voor het deeg in de kom van de keukenmachine. Laat de machine een paar keer kort draaien totdat een homogeen deeg is ontstaan. Het is niet erg als er een paar stukjes in blijven zitten, daar wordt het deeg alleen maar lekkerder van. Zolang het maar goed gemengd is en niet aan je vingers blijft plakken.

Is het deeg te droog, dan zijn de dadels niet smeuïg genoeg. Voeg in dat geval een beetje water toe (steeds een klein scheutje).  Voeg de helft van de citroenschil aan het deeg toe en kneed het goed door. Druk het deeg met je handen in een springvorm. Egaliseer de deegbodem met de vochtige, platte onderkant van een glas en snij het overtollige deeg aan de zijkant weg. Laat de deegbodem 1 uur in de diepvries rusten.

Laat voor de vulling de cashewnoten uitlekken en pureer alle ingrediënten tot een homogeen mengsel. Verdeel dit citroenmengsel over de deegbodem en zet de taart ten minste 2 uur in de koelkast. Garneer de taart kort voor het moment van serveren met de resterende geraspte citroenschil.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet