Citroentaart
Deze taart ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook zalig van smaak!

cashewnoten
vanillepoeder
citroenen (50 ml sap)
kokosolie
amandelen
pijnboompitten
dadels ontpit
honing
geraspte schil van onbespoten citroenen
Week voor de vulling de cashewnoten ten minste 5 uur (als het kan een hele nacht) in water. Week voor de deegbodem de amandelen ten minste 1 uur in een beetje lauw water. Laat ze uitlekken en doe ze met de andere ingredienten voor het deeg in de kom van de keukenmachine. Laat de machine een paar keer kort draaien totdat een homogeen deeg is ontstaan. Het is niet erg als er een paar stukjes in blijven zitten, daar wordt het deeg alleen maar lekkerder van. Zolang het maar goed gemengd is en niet aan je vingers blijft plakken.
Is het deeg te droog, dan zijn de dadels niet smeuïg genoeg. Voeg in dat geval een beetje water toe (steeds een klein scheutje). Voeg de helft van de citroenschil aan het deeg toe en kneed het goed door. Druk het deeg met je handen in een springvorm. Egaliseer de deegbodem met de vochtige, platte onderkant van een glas en snij het overtollige deeg aan de zijkant weg. Laat de deegbodem 1 uur in de diepvries rusten.
Laat voor de vulling de cashewnoten uitlekken en pureer alle ingrediënten tot een homogeen mengsel. Verdeel dit citroenmengsel over de deegbodem en zet de taart ten minste 2 uur in de koelkast. Garneer de taart kort voor het moment van serveren met de resterende geraspte citroenschil.