Cheesecake met witte chocolade en Baileys

Cheesecake. Witte chocolade. Baileys. Need we say more?

Cheesecake witte chocolade Baileys
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
175 g

chocoladekoekjes (bijv. sablés tout chocolat)

60 g

boter, gesmolten

500 g

roomkaas, op kamertemperatuur

200 g

kristalsuiker

200 mL

crème fraîche

1 g

vanillestokje (het merg)

4

eieren

50 mL

Baileys (whiskeylikeur)

150 g

witte chocolade, fijngehakt

Extra

Keukenmachine

Ingevette springvorm (ø 24 cm) 

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C. Maal in een keukenmachine de koekjes tot kruimels. Meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem van de taartvorm. Zet koud weg.

Klop met een mixer de roomkaas zacht. Klop er crème fraîche, suiker en vanillemerg door. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en roer de Baileys erdoor. Klop alles tot een glad beslag en meng er de chocolade door. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Bak de taart ong 75 min in de oven licht goudbruin. Laat afkoelen en garneer evt met chocoladesplinters (zie tip). 

Smelt 50 g witte chocolade en 50 g pure chocolade afzonderlijk in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie). Schenk de chocoladesoorten tegelijk op een stuk bakpapier. Spreid dun uit en meng ze slordig voor een gemarmerd effect. Laat in de koelkast hard worden en breek of snij in splinters.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet