Rijst Bowl met chili en mango
Jep: rijst als ontbijt is heerlijk! Zeker in deze bowl met chili en mango.

bakjes Lassie Minuutje Zilvervliesrijst + quinoa en granen
kokosmelk (geen light variant)
limoenblaadjes
Pandanbladeren
palmsuiker
snuf zout
chilipeper
takjes basilicum
rijpe mango (of ander fruit dat in het seizoen is)
(geroosterd) amandelschaafsel
1. Verwarm de kokosmelk (of rijstmelk) met het pandanblad en de limoenblaadjes. Zodra het kookt, zet je het vuur zacht en haal je de bladeren eruit. Voeg de palmsuiker, 2 bakjes rijst en wat zout toe. De rijst koop je gekookt en krijgt een bite als je ‘m 10 minuten laat trekken in de warme kokosmelk.
2. Snij de chilipeper en de mango in kleine stukjes.
3. Schep het rijst-kokos mengsel in een doorzichtig glas of mooie kom. Vervolgens verdeel je de mango, de chili peper en de basilicum over de 2 porties. Top af met het amandelschaafsel en sprenkel een paar druppels frisse limoen over de rijst bowl.