Rijst Bowl met chili en mango

Jep: rijst als ontbijt is heerlijk! Zeker in deze bowl met chili en mango.

image
Holistik
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten
2

bakjes Lassie Minuutje Zilvervliesrijst + quinoa en granen

400 mL

kokosmelk (geen light variant)

2

limoenblaadjes

3

Pandanbladeren

2 el.

palmsuiker

1

snuf zout

1

chilipeper

2

takjes basilicum

1

rijpe mango (of ander fruit dat in het seizoen is)

2 el.

(geroosterd) amandelschaafsel 

Bereidingswijze

1. Verwarm de kokosmelk (of rijstmelk) met het pandanblad en de limoenblaadjes. Zodra het kookt, zet je het vuur zacht en haal je de bladeren eruit. Voeg de palmsuiker, 2 bakjes rijst en wat zout toe. De rijst koop je gekookt en krijgt een bite als je ‘m 10 minuten laat trekken in de warme kokosmelk.

2. Snij de chilipeper en de mango in kleine stukjes.

3. Schep het rijst-kokos mengsel in een doorzichtig glas of mooie kom. Vervolgens verdeel je de mango, de chili peper en de basilicum over de 2 porties. Top af met het amandelschaafsel en sprenkel een paar druppels frisse limoen over de rijst bowl.


Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet