Romige, veganistische rijstpudding met speculaas en banaan

Lisa Goes Vegan maakte dit recept voor vegan rijstpudding met speculaaskruiden.

ontbijten rijst recepten
Lisa goes vegan
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten
60 g

Lassie Extra Geurige Basmatirijst

750 mL

amandelmelk en evt. wat water

1

vanillestokje (of 1 tl vanillepoeder)

2 el.

speculaaskruiden of iets extra

1

banaan

1 tl.

kokossuiker

Bereidingswijze

Snijd het vanillestokje open en doe deze samen met de rijst en de amandelmelk in een grote pan. Breng dit aan de kook en roer regelmatig tot de rijst gaar is en het mengsel is ingedikt (ongeveer zo’n 10 minuten). Let op dat de rijst niet aankoekt. Gebeurt dit wel? Voeg dan water toe.

Als het mengsel is ingedikt en de rijst gaar en zacht is, zet je het vuur lager. Vis het vanillestokje uit de pan en voeg de speculaaskruiden toe. Voeg eventueel nog een scheutje extra amandelmelk toe, zodat de pap romig en dik wordt.

Serveer de romige rijstpap met plakjes banaan en kokossuiker.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet