Recept! Zelf grenadine maken

De kinderen van ELLE Eten krijgen uiteraard netjes diksap als ze om limonade vragen, maar voor onszelf hebben we achter in de provisiekast een fles grenadine verstopt. Heerlijk, die mierzoete roze siroop, aangelengd met bubbelwater.

grenadine
Getty Images

Of om je Tequila Sunrise een kleurtje mee te geven. Grenadine uit de fabriek is vaak niet meer dan roodgekleurd suikerwater. De échte is zo gemaakt.

Zo maak je het

Snij 2 granaatappels doormidden. Verwijder de zaden en gooi die in de blender (of pers de helften uit op een citruspers). Zeef het granaatappelsap door een fijne zeef of kaasdoek en giet het in een steelpan. Voeg evenveel water als sap toe, en roer er 1/4 deel suiker doorheen op matig vuur. Laat ca 5 min. inkoken, tot je een mooie siroop hebt. Je kunt er naar smaak meer water of suiker bij doen. Laat de siroop afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Klaar is kees!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet