Niet moeilijk doen: bak een chocoladetaart zonder bloem

De kans is groot dat je alles al in huis hebt voor deze chocoladetaart. Dus waarom ga je niet meteen aan de slag?

chocoladetaart-zonder-bloem
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 - 12
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Kooktijd: 0 uur 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur 5 minuten
Ingrediënten
200 g

pure chocolade (minimaal 70%)

200 g

heel zachte boter

200 g

suiker

snuf zout

4

grote eieren, gesplitst

Extra: mixer, ingevette lage taartvorm

Bereidingswijze

Smelt de chocola au bain-marie en roer van het vuur af de boter erdoor. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot ze bleekgeel zien, minimaal 5 min. Roer het chocolademengsel erdoor en het zout. Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf en klop de rest van de suiker erdoor. Spatel heel voorzichtig het eiwit door de chocola. Schep in de vorm en bak 40-45 min in een op 180°C voorverwarmde oven.

Je kunt de taart nog aanvullen met andere ingrediënten, zoals walnoten of hazelnoten, of een scheutje likeur of cognac. Hij is het lekkerst met niet te zoete, half geslagen room erbij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet