Zin om te bakken? Maak deze easy chocoladetaart zonder bloem
De kans is groot dat je alles al in huis hebt voor deze chocoladetaart. Dus waarom ga je niet meteen aan de slag?

pure chocolade (minimaal 70%)
heel zachte boter
suiker
snuf zout
grote eieren, gesplitst
Extra: mixer, ingevette lage taartvorm
Smelt de chocola au bain-marie en roer van het vuur af de boter erdoor. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot ze bleekgeel zien, minimaal 5 min. Roer het chocolademengsel erdoor en het zout. Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf en klop de rest van de suiker erdoor. Spatel heel voorzichtig het eiwit door de chocola. Schep in de vorm en bak 40-45 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
Je kunt de taart nog aanvullen met andere ingrediënten, zoals walnoten of hazelnoten, of een scheutje likeur of cognac. Hij is het lekkerst met niet te zoete, half geslagen room erbij.