Recept: crack pie

Gespeend van enige bescheidenheid bepalen we wat in is en wat uit. Zeker weten in: crack pie van Momofuku.

recept-crack-pie
Momofuku Milk Bar Cookbook
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 12
Ingrediënten
Voor het koekjesdeeg:
80 g

bloem

1/8 tl.

bakpoeder

1/8 tl.

zuiveringszout

1/2 tl.

zout

115 g

roomboter

75 g

lichtbruine basterdsuiker

40 g

suiker 

1

eidooier

120 g

havermout

Extra: bakplaat van 23 cm bij 33 cm, bakpapier

Voor de korst:

het koekjesdeeg

55 g

roomboter, gesmolten

15 g

lichtbruine basterdsuiker

1/4 tl.

zout

Extra: twee taartvormen van 23 cm doorsnede

Voor de vulling:
300 g

suiker

180 g

lichtbruine basterdsuiker

25 g

maïzena 

1 1/2 tl.

zout

20 g

koffiecreamer

225 g

roomboter, gesmolten

160 mL

slagroom

1/2

vanille extract

8

eidooiers

poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 175 °C. Zeef de bloem boven een kom en meng het bakpoeder, het zuiveringszout, en het zout voor het koekjesdeeg. Sla de roomboter, basterdsuiker en suiker voor het koekjesdeeg tot een lichtgele massa. Meng de eidooier erdoor en mix totdat het mengsel bijna wit is. Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe. Meng de havermout door het beslag.

Smeer het beslag uit op de bakplaat bedekt met bakpapier. Bak de koek in ongeveer 15 min goudbruin. Laat afkoelen op een rooster. Verkruimel het koekjesdeeg en meng met de roomboter, de basterdsuiker en het zout voor de korst. Verdeel over de twee taartvormen en duw aan tot een dunne, gelijkmatige bodem.

Verwarm de oven tot 175 °C. Meng in een grote kom de suiker, de basterdsuiker, de maïzena, het zout en de koffiecreamer voor de vulling. Voeg de boter toe aan het mengsel en meng de slagroom en het vanille extract erdoor. Vouw voorzichtig de eidooiers door het mengsel. Verdeel de vulling over de twee taartvormen. Bak de taarten 15 min en verlaag dan de temperatuur naar 160 °C. Bak nog eens 10 min, totdat de vulling een beetje wiebelig is. Laat de taarten afkoelen op een rooster. Laat de taarten verder afkoelen in de koelkast. Serveer koud en bestrooi met poedersuiker.

Bron: Los Angeles Times Online, Christina Tosi, Momofuku Milk Bar Cookbook, uitg Clarkson Potter, $20,18 via amazon.co.uk

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Zoet