Witlof uit de oven met kaas

Onthoud hierbij: er bestaat niet zoiets als te veel kaassaus.

witlof uit de oven met kaas
DesgrieuxGetty Images

Witlof uit de oven is een makkelijke klassieker die iedereen aankan. Extra lekker met krokante laag en véél kaassaus.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 35 minuten
Totale Tijd: 0 uur 35 minuten
Ingrediënten
Voor de witlof uit de oven
4

stronkjes witlof, gehalveerd

1 el.

roomboter

1 el.

bloem

250 mL

volle melk

1

blaadje laurier

150 g

geraspte pittige kaas

2

handjes oud stokbrood, fijngehakt

Extra
4

kleine ovenschaaltjes, met boter ingevet

Bereidingswijze
  1. Blancheer de witlof kort in kokend water, laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven tot 180ºC.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot je een goudgele massa hebt die loslaat van de pan. Roer door, voeg langzaam de melk toe en laat even pruttelen met het laurierblaadje erin. Verwijder het blaadje, voeg de kaas toe, roer door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de lof in de schaaltjes met de snijkant naar beneden. Verdeel de kaassaus erover, bestrooi met het broodkruim en zet 25 min in de oven tot er een mooi korstje op zit.

Tip: serveer met aardappelgratin, wat boterbonen met peterslie en rode ui, en met een groene salade met ei en sperziebonen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder