Recept: zo maak je shakshuka

Dit gerecht is gezond, vullend, vegetarisch en zó simpel om te maken!

shakshuka
Monique van Loon

Shakshuka is een van de lievelingsgerechten van JAN's Monique van Loon. Deze Midden-Oosterse eitjes in een paprika-tomatenstoof zijn gezond, vullend, vegetarisch en zó simpel om te maken.

Dit artikel verscheen eerder bij JAN Magazine

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
2

olijfolie

1

grote ui, in plakjes gesneden

4

teentjes knoflook, fijngehakt

1 tl.

chil

1 tl.

paprikapoeder

2 tl.

ras el hanout

1 el.

zullen

1 el.

sumak

4

grot

1

rode paprika, in blokjes

350 g

tomato frito (of tomaten in blik)

Sriracha, tabasco of andere hete saus

5

eieren

1

bosje koriander, fijngehakt

1

bosje platte peterselie, fijngehakt

Essentieel: grote (hapjes)pan met een goed passende deksel

Bereidingswijze
  1. Verhit de olijfolie in de pan op medium vuur. Fruit de ui en knoflook aan, een paar minuten, tot glazig en heel licht gekleurd. Voeg alle specerijen toe van bovenstaand lijstje (chili flakes, paprikapoeder, Marokkaanse kruiden, za’atar, sumak, zout en peper). Het is niet erg als je niet alle exacte kruiden kan vinden, maar zorg in ieder geval voor een Marokkaanse of Midden-Oosterse kruidenmix en paprikapoeder! Laat een paar minuten meebakken.
  2. Voeg de blokjes tomaten en paprika toe, bak weer een paar minuten mee, en voeg dan de tomato frito (of tomaten in blik) toe. Laat dit sudderen, zeker 10 minuten, maar langer mag ook. Zorg dat het niet droog bakt - voeg eventueel water toe als de saus te droog wordt. Voeg sriracha, tabasco of andere hete saus toe en proef of je meer kruiden wil toevoegen.
  3. Maak vijf ‘holletjes’ in de saus en breek in elke voorzichtig een ei. Doe de deksel op de pan en laat zeker 8 minuten erop zitten, zet het vuur tussen zacht en medium. Niet de hele tijd spieken, anders stolt het eiwit niet. Kijk na 8 minuten of je het ei nog te zacht vindt, anders nog een paar minuutjes door.
  4. Haal van het vuur en zet op tafel. Verdeel de fijngehakte koriander en peterselie eroverheen en kruid eventueel met nog wat extra zwarte peper. Serveer de shakshuka met pita of naan. Eet smakelijk!
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder