Burrito's met kip, bonensalsa en guacamole

De perfecte vrijdagavondmaaltijd.

burrito-kip
Tal Maes
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
1

blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt

1 tl.

gemalen komijn

3

romatomaten, zaadjes verwijderd en fijn-gesneden

1

rode ui, gesnipperd

Een klein bosje koriander, fijngehakt

2

limoenen, uitgeperst

2

rijpe avocado's, gepeld en pit verwijderd

1

rode chilipeper, fijngehakt

500 g

kippendijen zonder bot, in reepjes

3 el.

tomatenpuree

1 tl.

pikant gerookt paprikapoeder (pimentón de la vera) 

1 tl.

rodewijnazijn

100 mL

kippenbouillon

1 el.

olijfolie

4

grote tortilla's

100 g

pittige belegen kaas, geraspt

Bereidingswijze
  1. Meng in een schaal de bonen met de komijn, de helft van de tomaten, de helft van de ui, en de helft van koriander. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  2. Prak voor de guacamole de avocado's met de chilipeper, de rest van de ui en koriander fijn. Breng op smaak met wat limoensap, zout en peper.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes enkele min tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de azijn en de bouillon toe. Laat de kip ca 5 min sudderen tot de saus dik is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Beleg de tortilla's met de bonensalsa, de kip met saus, de guacamole en de kaas. Rol ze op een snij ze doormidden. 

Receptuur: Tal Maes

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten