Burrito's met kip, bonensalsa en guacamole
De perfecte vrijdagavondmaaltijd.

Tal Maes
Porties:
4
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
30
minuten
Totale Tijd:
0
uur
30
minuten
Ingrediënten
1
blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1
tl.
gemalen komijn
3
romatomaten, zaadjes verwijderd en fijn-gesneden
1
rode ui, gesnipperd
Een klein bosje koriander, fijngehakt
2
limoenen, uitgeperst
2
rijpe avocado's, gepeld en pit verwijderd
1
rode chilipeper, fijngehakt
500
g
kippendijen zonder bot, in reepjes
3
el.
tomatenpuree
1
tl.
pikant gerookt paprikapoeder (pimentón de la vera)
1
tl.
rodewijnazijn
100
mL
kippenbouillon
1
el.
olijfolie
4
grote tortilla's
100
g
pittige belegen kaas, geraspt
Bereidingswijze
- Meng in een schaal de bonen met de komijn, de helft van de tomaten, de helft van de ui, en de helft van koriander. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
- Prak voor de guacamole de avocado's met de chilipeper, de rest van de ui en koriander fijn. Breng op smaak met wat limoensap, zout en peper.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes enkele min tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de azijn en de bouillon toe. Laat de kip ca 5 min sudderen tot de saus dik is. Breng op smaak met zout en peper.
- Beleg de tortilla's met de bonensalsa, de kip met saus, de guacamole en de kaas. Rol ze op een snij ze doormidden.
Receptuur: Tal Maes
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io