Gekarameliseerde coquilles met limoensaus

Die moet je hebben geproefd.

image
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Kooktijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
16

 coquilles, schoongemaakt, drooggedept

zout, peper

bloem

olie

Voor het karamellaagje
1 el.

limoensap

3 el.

bruine suiker

1 tl.

vissaus

1 tl.

sojasaus

Voor de saus

sap van 1 limoen

300 mL

visbouillon

2 el.

honing

2 el.

lichtbruine basterdsuiker

4

schijfjes limoen

2

bosuitjes, in dunne ringen 

1 el.

maïzena

Bereidingswijze
  1. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af. Bak ze in hete olie 2 min per kant mooi bruin. Dek af met aluminiumfolie. Verwarm de ingrediënten voor het karamellaagje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar. 
  2. Breng intussen de ingrediënten behalve de maïzena aan de kook. Bind met maïzena tot een mooie saus. Verdeel de coquilles over 4 borden, giet de saus erover. Lekker met roergebakken Chinese paksoi.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten