Yes! We hebben het allerbeste vegan alternatief op bacon gevonden

Hmm, de geur van bacon in de ochtend. Dat doet je culinaire hart toch sneller kloppen. En nu dus ook als je géén vlees eet.

vegan bacon
NRedmondGetty Images

Veel mensen die vegetarisch of veganistisch door het leven gaan, moeten bacon ‘missen’. Natuurlijk missen ze het niet echt, maar toch vinden we het fijn dat nu iedereen van dit knapperige zoutje kan genieten. Wij hebben namelijk een veganistisch alternatief op bacon. Ook een goed alternatief voor vleeseters. De vegan bacon is namelijk een stuk minder vet dan de real deal.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 6
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1

Aubergine of 1 pak tempé

1 el.

soja saus of tamari

1 el.

zonnebloemolie

1 el.

agave of maple siroop

hete saus (Tabasco bijvoorbeeld)

2 el.

rookaroma of barbecuesaus of gerookt paprikapoeder

Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

1. Snijd of schaaf de tempé of de aubergine in dunne plakken in het formaat van echte bacon voor het visuele effect. Dus in lange, smalle stroken. Snijd de plakken niet te dik. Aubergine kun je met een kaasschaaf extra dun krijgen. Hoe dunner, hoe knapperiger het resultaat.

2. Mix alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de marinade 2 minuten in de tempé of aubergine trekken.

3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en laat goed heet worden. Bak de ‘bacon’ aan beide zijden 1 á 2 minuten goudbruin en laat daarna afkoelen op een keukenpapier.

Tip: je kunt deze bacon ook maken met rijstpapier. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten